NIŠ DOBIO PRILIKU DA NA NAJBOLJI NAČIN UGOSTI SVETSKE PIJANISTE: Četiri profesora izabrali su u Berlinu novi koncertni klavir
Foto: Andrej Cincarević

lepo

NIŠ DOBIO PRILIKU DA NA NAJBOLJI NAČIN UGOSTI SVETSKE PIJANISTE: Četiri profesora izabrali su u Berlinu novi koncertni klavir

Kultura -

Grad Niš je dobio priliku da na najbolji mogući način ugosti svetske pijaniste, jer u Svetostavski dom stiže koncetrni klavir vrhunsih performansi, koji važi za jedan od najboljih.

Nakon više godiana Niš dobija koncertni klavir u vlasništvu Eparhije niške, koji će biti promovisan na festivalu "Muzički edikt" koji se održava u junu mesecu ove godine.

Četiri profesora sa niškog Fakulteta unetnosti, prof. dr um. Stevan Spalević, prof, dr um. Andrija Mamutović, asistent dr um. Stefan Sretić i asistent Andrej Cincarević, zajedno sa klavir-štimerom iz Beograda, boravili su proteklih dana u Berlinu u salonu "Bechstein", kako bi izabrali najbolji koncertni klavir na kome će moći da nastupaju najbolji svetski pijanisti, ali i naši afirmisani umetnici, kao i mladi niški talenti.

Koncertni kalvir u Nišu
foto: Andrej Cincarević

- U salonu "Bechstein" su nam dali priliku da izaberemo jedan od četiri klavira - koncertni klavir D-model 282 i od ta četiri izabrali koncertni klavir - izjavio je Andrej Cincarević.

Klvir stiže pred sam festival duhovne muzike "Muzički edikt", a Svetosavski dom postaje koncertna dvorana i mesto ljubitelja klasične muzike, sada obogaćena jednim od najboljih istrumenata.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:21

VIDEO PORUKA MLADOG NIŠKOG PIJANISTE: Ovim rečima se obratio predsedniku Srbije za pomoć (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track