IMOVINSKO-PRAVNA SITUACIJA "BOŠKA BUHE" NIJE U NADLEŽNOSTI KATASTRA: Iz RGZ se oglasili i tvrde da GREŠKE NIJE NI BILO
Foto: Nebojša Mandić

važna tema

IMOVINSKO-PRAVNA SITUACIJA "BOŠKA BUHE" NIJE U NADLEŽNOSTI KATASTRA: Iz RGZ se oglasili i tvrde da GREŠKE NIJE NI BILO

Kultura -

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da pojedini mediji plasiraju dezinformaciju da je katastar napravio grešku i da će zbog toga biti iseljeno pozorište "Boško Buha".

"Jasno je da situacija oko dečjeg pozorišta "Boško Buha" nije nastala zbog postupka upisa u katastar, već je u pitanju rešavanje imovinsko-pravnog pitanja, što nije u nadležnosti Republičkog geodetskog zavoda", navedeno je u saopštenju.

pozorište Boško Buha
foto: Aleksandar Jovanović

Kako bi zabrinuti građani Srbije imali tačne informacije, podseća RGZ, katastar je 21. marta demantovao ove nepravedne optužbe i potpuno transparentno objasnio da je katastar postupio u skladu sa zakonom.

"Pozivamo da se prestane sa iznošenjem neistina i neosnovanih optužbi na račun katastra, jer takve optužbe uznemiravaju javnost i ugrožavaju pravnu sigurnost i ustavni poredak naše zemlje", naveo je RGZ.

U saopštenju se naglašava da je Republički geodetski zavod "jedna od najpriznatijih katastarskih institucija u svetu i imovina građana upisana u srpski katastar je u svakom trenutku potpuno sigurna, a informacije o istoj lako dostupne i potpuno transparentne".

Pozorište "Boško Buha" ostaje na svojoj adresi, odlučeno je nakon sastanka između predstavnika ovog teatra u Vladi Srbije s premijerkom Anom Brnabić. Dva sata su trajali razgovori između upravnika Igora Bojovića, predstavnika Upravnog odbora Radivoja Danilovića, glumice Bobe Latinović i pravnice Nade Baše.

- Ostajemo na svojoj adresi, na Trgu republike 3. Nema selidbe administracije u Beograd na vodi - poručili su iz ovog pozorišta.

pozorište Boško Buha
foto: ATA images

Podsetimo, zaposleni u pozorištu "Boško Buha" u ponedeljak su javno apelovali da njihov teatar ne bude u celosti preseljen u zgradu Stare pošte na Savskom trgu, kao i da se reši problematičan katastarski upis vlasništva njihovog dosadašnjeg sedišta u zgradi na Trgu republike 3, koji već osam godina koči rekonstrukciju oronulog prostora. Nadležnima su dali rok od mesec dana da odgovore na njihove zahteve, a u međuvremenu im je stigla podrška od gotovo čitave kulturne javnosti.

Kurir.rs

Bonus video:

00:48

SONJA KOLARČIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja