POSLE 40 GODINA OD IZLASKA ROMANA: U Narodno pozorište stižu OČEVI I OCI s Nikolom Rakočevićem, a čeka nas još jedna PREMIJERA
Foto: Nebojša Babić

PREMIJERA

POSLE 40 GODINA OD IZLASKA ROMANA: U Narodno pozorište stižu OČEVI I OCI s Nikolom Rakočevićem, a čeka nas još jedna PREMIJERA

Kultura -

Narodno pozorište u Beogradu ove nedelje će imati čak dve premijere, a prva u nizu je večeras, i to komada "Očevi i oci".

Očevi i oci
foto: Nebojša Babić

Predstavu nastalu po istoimenom romanu Slobodana Selenića dramatizovala je Kata Đarmati, režirao je Veljko Mićunović, a glavnu ulogu igra Nikola Rakočević.

Biće ovo prva postavka tragične porodične sage iz 1985. godine u Narodnom pozorištu, a svojevremeno je bila veliki hit u Ateljeu 212. Junake Slobodana Selenića tumače: Miloš Đorđević, Aleksandar Vučković, Vanja Ejdus, Vanja Milačić, Sena Đorović, Iva Milanović i Nikola Vujović.

Očevi i oci
foto: Nebojša Babić

- Posle 40 godina od izlaska romana "Očevi i oci" i društvenih i političkih preokreta koji su se tokom tog perioda dogodili, sudbine i događaji ovog izuzetnog srpskog romana svakako zaslužuju novo pozorišno čitanje iz ugla pripadnika mlađe srednje generacije, koja će sa sasvim drugačijim iskustvom videti epohu o kojoj je reč - smatra Molina Udovički Fotez, direktorka Drame.

Tatjana Mandić, Tanja Mandić Rigonat
foto: ATA images

Na maloj sceni "Raša Plaović" u nedelju će premijerno biti izveden komad "Naš razred", u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Kurir.rs

Bonus video:

01:42

ALBANCI HTELI DA IH UBIJU I SPALE! Verica Rakočević preživela PAKAO u Makedoniji: SPASIO JE MUŽ VELJKO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track