SAMO ŠTO MI SRCE NIJE STALO KAD SAM DOBIO POZIV DA IGRAM U NASTAVKU MUNJA: Vladimir Kovačević progovorio i o filmskom poljupcu
Foto: Aleksandar Letić

INTERVJU

SAMO ŠTO MI SRCE NIJE STALO KAD SAM DOBIO POZIV DA IGRAM U NASTAVKU MUNJA: Vladimir Kovačević progovorio i o filmskom poljupcu

Kultura -

Jednom od najangažovanijih glumaca mlađe generacije, Vladimiru Kovačeviću, popularnost je doneo lik Arse u seriji "Istine i laži", ali ga je publika dobro zapamtila kasnije i u "Klanu" kao šarmantnog dilera Mitu Mišića.

Konačno je došla na red i komedija, u kojoj je pokazao i tu stranu svog karaktera - u drugom delu filma "Munje".

film Munje Opet
foto: Aleksandar Letić

Da li je ovo ostvarenje bilo deo vašeg odrastanja?

- Naravno, iako nisam gledao "Munje" kad su izašle. Imao sam tada samo osam godina. Kasnije sam ga gledao mnogo puta, pa, kad sam dobio poziv da igram u nastavku, samo što mi srce nije stalo.

Jeste li išli na kasting?

- Zvao me je reditelj Raša Andrić. Posle smo se danima bavili time kako moj lik treba da se napiše i da izgleda moja gluma. Gile nije glavni junak, ali je značajan za priču. On je neko vezivno tkivo, generacijska spona između starih i novih junaka. Raša mi je, uz scenaristu Srđu Anđelića, dao potpunu slobodu da lik kreiram kako želim.

film, Munja, premijera
foto: Damir Dervišagić

Kako vam se dopada film?

- Veoma, iako ne volim da hvalim svog konja. Moj utisak je da se zadržao duh prvog dela. Sergej, Boris, Đuričko i Maja kao da su pre dva dana to snimali. Mi novi smo samo upali u taj brzi voz i vozili se lagodno, zahvaljujući njima. Mislim da je napravljen dobar spoj iskustva i mladosti. Pogođen je jezik, a opet smo dodali i nešto novo.

Na koju svoju repliku tipujete?

- Kritičan sam prema svemu što radim. Ne mogu da izdvojim jednu, ali volim repliku koji izgovara Gojko: "Mosa, daj ovom štikljavom neke moje stvari". Meni je to mnogo smešno.

Nikola Đuričko, film Munje Opet
foto: Promo

Da li je film zaista sniman u Beču ili je to jedna velika iluzija?

- Naravno. Radili smo dosta scena u prestonici Austrije. Nije bilo vremena za provod.

Ko je Gile i što vas reditelji vide u takvim ulogama?

- Gile je dete koje nije imalo mnogo pažnje. S margine društva i se samo snalazi u životu. Daleko od toga da je rđav, već mu se samo nije dalo.

U filmu ćemo videti i jedan zanimljiv poljubac s Popom. Kako je bilo to snimiti?

- Inspirativno. Moj lik nema scenu koja je dosadna i stalno pravi neke nenormalnosti.

Seka Sablić
foto: ATA images

Film zatvarate scenom sa Sekom Sablić. Nadate li se snimanju i trećeg dela?

- Ne. Ogromna je čast igrati sa Sekom i biti njen direktan partner, a još i zatvoriti film. Više od ovoga ne mogu da tražim.

Kurir.rs

Bonus video:

05:43

ZATVARALI SU ME U SOBU, A JA SAM BEŽAO KROZ PROZOR! Glumac se dotakao mlađih dana: Nastavnici su me ČUPALI ZA UŠI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track