PETOMINUTNI APLAUZ ZA BILO JEDNOM NA BRIJUNIMA U BITEFU: Piksi iznenađenje večeri, a OVA GLUMICA je dobila najveće ovacije
Foto: ATA images

premijera

PETOMINUTNI APLAUZ ZA BILO JEDNOM NA BRIJUNIMA U BITEFU: Piksi iznenađenje večeri, a OVA GLUMICA je dobila najveće ovacije

Kultura -

U Bitef teatru održana je večeras premijera predstave "Bilo jednom na Brijunima" u režiji Kokana Mladenovića.

Bilo jednom na Brijunima
foto: Petar Aleksić

Milan Marić, nakon uloge Tome Zdravkovića, igra ponovo istorijsku ličnost - Ričarda Bartona, dok je Tito Branislav Trifunović. Reditelj je prvi put u pozorištu spojio bračni par Trifunović, jer Tihana Lazović igra Elizabet Tejlor, a Jovanku Broz mlada zvezda Sanja Marković.

Priliku da prvi vide autorski projekat poznatog reditelja nisu propustile mnoge javne ličnosti poput Sergeja Trifunovića, Vladimira Aleksića, a selektor Dragan Stojković Piksi je bio iznenađenje večeri.

Bitef teatar
foto: ATA images

Ovacije su trajale pet minuta. Najveći aplauz je dobila Sanja Marković koja je u predstavi glumila Jovanku Broz.

Godinu dana ljubavi

Najveći podršku imao je glumac Milan Marić, koga je podržala devojka Mia Bjelogrlić. Par je već godinu dana u vezi.

Za razliku od svog slavnog oca Dragana i mlađeg brata Alekseja, ona nije želela da bude glumica, ali je takođe, u neku ruku, krenula očevim stopama.

Aleksej Bjelogrlić
foto: Damir Dervišagić

Upisala je međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka, i odličan je student, a je debitovala kao kreatorka jednog serijala o ženskim pravima, i na taj način ušla u svet producenata, u kojem je njen otac i veoma uspešan. Sada radi kao novinarka.

Mia Bjelogrlić
Mia Bjelogrlićfoto: ATA images

Predstava polazi od stvarnog istorijskog susreta dva bračna para: Tita i Jovanke Broz sa Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor. Ovaj susret dogodio se na ostrvu Brijuni sedamdesetih godina prošlog veka. Podaci o samom susretu i zajedničkom vremenu koje su bračni parovi proveli zajedno, dostupni su kroz vrlo šture pisane i video tragove jugoslovenskih medija, biografske spise o životima četiri istorijske ličnosti, te u vidu kratkih crtica iz dnevnika Ričarda Bartona. Svi ovi materijali poslužiće kao inspiracija i građa za buduću predstavu.

Ričard Barton, Sutjeska
foto: Printscreen

Snimanje filma "Sutjeska" bilo je osnovni povod ovog susreta i to je ono što o samom susretu istorijski pouzdano znamo. Sve ostalo plod je naše mašte.

Upravo, domaštavanje i istraživanje mogućih događaja i odnosa između ove četiri istaknute ličnosti prilikom jednog istorijskog susreta tema je predstave.

Koje su to sve uloge koje igraju ovo četvoro ljudi? Šta znači igrati više uloga u odnosu sa različitim ljudima? Šta su to sve naši pojedinačni i kolektivni identiteti, lični interesi i društvene zasluge?

Predstava se igra 8. i 12. aprila, ali je već rasprodata.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:32

Milan Marić ulazi u zgradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja