RODITELJI SU BILI PROTIV TOGA DA GLUMI TADIJU U VARLJIVOM LETU '68: Posle vojnog roka NAPUSTIO SRBIJU, a evo čime se bavio
Foto: Printskrin / You Tube

evo kako je izgledao njegov život nakon filma

RODITELJI SU BILI PROTIV TOGA DA GLUMI TADIJU U VARLJIVOM LETU '68: Posle vojnog roka NAPUSTIO SRBIJU, a evo čime se bavio

Kultura -

Svi ga pamtimo kao nestašnog dečaka Tadiju u legendarnom filmskom ostvarenju "Varljivo leto '68" . Naime, Andrija Mrkaić je upravo zahvaljujući ovoj ulozi otvorio sebi vrata ka glumačkom svetu i svojevremeno govorio o tome kako je izgledao njegov život nakon ovog filma.

Njegovi roditelji su bili protiv toga da se od malih nogu bavi glumom, te ga je na audiciju doveo deda. Andrija je na audiciji odmah zapao za oko režiserima. U početku mu je bilo teško da dolazi na snimanja pošto je bio mali, ali s obzirom na to da su ga svi zavoleli, ubrzo se za malog Andrija snimanje pretvorilo u igru.

Varljivo Leto, Andrija Mrkaić, Mali Tadija

Jednom prilikom Andrija se zahvalio dedi što ga je doveo na audiciju, pošto je ta uloga definitivno obeležila ostatak njegovog života.

Varljivo Leto, Andrija Mrkaić, Mali Tadija

"I danas me zovu Tadija. Imao sam čak i kuče koje je takođe bilo Tadija jer su ga krstili drugovi iz kraja", izjavio je Mrkaić jednom prilikom.

Nakon ovog filma, glumio je sina Nikole Simića u filmu "Nema problema". To mu je ujedno bilo i poslednje filmsko angažovanje, jer se nakon ovoga više nije bavio glumom.

Kada je odslužio vojni rok, Andrija je otišao na Havaje. Tamo je boravio dugo gde je radio kao stjuart, ali se u međuvremenu vratio u Srbiju jer se uželeo devojke i domovine.

Andrija Mrkaić
foto: Printskrin / You Tube

"To je bio jako lep, ali i jako težak posao. Divno iskustvo, šansa da se proputujete ceo svet" , rekao je Andrija.

Andrija Mrkaić
foto: Print Screen

Iako glumačku karijeru nikada nije nastavio, ostao je upamćen u domaćoj kinematografiji po brojnim replikama koje se i dan danas prepričavaju.

Andrija je poslednji put u javnosti viđen 2013. godine. Nakon toga se nije mnogo eksponirao, a verujemo da se nije mnogo promenio.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:41

Promo Prsten sudbine 27

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track