ĆERKA TANJE BOŠKOVIĆ OSVOJILA SRCA PUBLIKE NOVIM KOMADOM: Legendarna glumica na premijeru u Ateljeu stigla sa njoj POSEBNOM OSOBOM
Foto: Damir Dervišagić

premijera predstave NLO

ĆERKA TANJE BOŠKOVIĆ OSVOJILA SRCA PUBLIKE NOVIM KOMADOM: Legendarna glumica na premijeru u Ateljeu stigla sa njoj POSEBNOM OSOBOM

Kultura -

U Ateljeu 212, na sceni "Petar Kralj" sinoć je održana premijera predstave "NLO" po tekstu Ivana Viripajeva, a u režiji Isidore Goncić.

Publika je ovacijama pozdravila ekipu komada, a među glumačkom ekipom bila je i naslednica naše naše poznate dramske umetnice Tanje Bošković, koju je mama došla da podrži.

premijera NLO
foto: Damir Dervišagić

Ponosne majke

Glumica je na premijeru došla u pratnji svoje mlađe sestre Slavenke, koja se ne pojavljuje tako često u javnosti, a neverovatno liče. Glumica nije krila oduševljenje zbog uspeha naslednice, te se sve vreme smejala i pomno pratila predstavu iz prvog reda.

premijera NLO, Tanja Bošković, Tanja Boskovic, Slavenka Boskovic
foto: Damir Dervišagić

Među publikom našao se i dramski umetnik Svetozar Cvetković, koji tumači lik pisca Viripajeva, komad je pomno pratio iz prvog reda, ali i Gordana Goncić, majka mlade rediteljke i supruga Svetislava Buleta Goncića.

Ko je sve prisustvovao premijeri možete pogledati u galeriji:

1 / 13 Foto: Damir Dervišagić

Dramu jednog od najznačajnijeg i najizvođenijeg savremenog ruskog autora preveo je Novica Antić.

U predstavi igraju Svetozar Cvetković, Luka Grbić, Lana Adžić, Dragana Đukić, Đorđe Stojković i Svetislav Goncić.

O komadu

U predstavi, devet lica iz svih krajeva svetau pseudo-dokumentarnom formatu govore o svom susretu sa vanzemaljcima i pre svega o tome kakve posledice je to iskustvo imalo na njihov život.

Atelje 212, predstava NLO
foto: Promo/Matija Tošović

Pričajući i opisujući najvažnije trenutke svog života na duhoviti način, svaka od ovih ispovesti postaje putovanje u unutrašnje biće, otkrivanje neistraženih teritorija, traganje za božanskim načelom koje je do tada izgledalo nedostižno. Pozorište u osnovi ostaje susret sa nama samima.

Pošto je lakše putovati svemirom, nego pronaći sebe, drama "NLO" vodi nas kroz kosmos naših nemira, postavljajući pitanja koja su veća od života.

Atelje 212, predstava NLO
foto: Promo/Matija Tošović

Dramaturg predstave je Đorđe Kosić,scenografkinja Mina Miladinović, kostimografkinja Maria Marković Milojev,kompozitorka Irena Popović, a autor videa David Jovanović.

Atelje 212, Predstava NLO
foto: Promo/Matija Tošović

Ivan Viripajev je dramu "NLO" napisao 2014. godine, a premijerno je izvedena 2015. godine u Varšavi, zatim 2016. godine u Moskvi, u Teatru "Praktika" u režiji samog pisca. Njegova drama "Pijani" u režiji Borisa Liješevića, izvedena je u Ateljeu 212, a 2016. je nagrađena Sterijinom nagradom za najbolju predstavu. Viripajev važi za jednog od najprevođenijih savremenih ruskih pisaca.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:16

Premijera Naš razred

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track