RANKOVIĆ JE VAŽNA FIGURA NAŠE PROŠLOSTI: Vlada Aleksić u novoj seriji igra Momčila Dražića, koji je morao ovo da URADI svom drugu
Foto: Nenad Kostić

nezahvalan zadatak

RANKOVIĆ JE VAŽNA FIGURA NAŠE PROŠLOSTI: Vlada Aleksić u novoj seriji igra Momčila Dražića, koji je morao ovo da URADI svom drugu

Kultura -

Glumca Vladimira Aleksića, kod smo skoro gledali u seriji "Vera", sačekao je novi, ali u neku ruku sličan profesionalni izazov. Dok je u ovom špijunskom trileru posvećenom najpoznatijoj srpskoj špijunki Veri Pešić igrao Nemca koji dolazi u Beograd kao izaslanik Gebelsa da nadgleda antisemitsku izložbu, u seriji "Drug Marko", koja se trenutno snima, a koja će se na jesen prikazivati na RTS, igra ponovo lik iz bliske istorije.

Vladimir Aleksić
foto: Nenad Kostić

Autor scenarija Svetko Kovač ima ideju da na objektivan način prikaže ulogu Aleksandra Rankovića u nekim značajnim i prelomnim periodima pre, u toku i posle Drugog svetskog rata, kao i njegovu aktivnost i stavove posle eliminisanja iz političkog i javnog života Jugoslavije. Rankovića tumači Nebojša Dugalić, dok je Aleksiću pripalo da u seriji igra njegovog dobrog prijatelja Momčila Dražića.

Vladimir Aleksić
foto: Nenad Kostić

Ekipa TV Ekrana boravila je na Dedinju, u vili koja predstavlja porodičnu kuću Rankovića u Dubrovniku. Drug Marko, kako je bilo njegov nadimak za života, neosnovano je optuživan za prisluškivanje Tita.

- Serija "Drug Marko" zapravo je priča o važnom čoveku iz naše istorije kao što je bio Aleksandar Ranković. Videćemo kakav će biti rezultat. Momčilo Dražić je bio blizak prijatelj Aleksandar Rankovića, a služba ga je prisilila da ga špijunira - pravda svog junaka Vladimir i nastavlja:

Vladimir Aleksić
foto: Nenad Kostić

- Drago mi je što sam dobio priliku da budem deo serijala koji se bavi našom novijom istorijom, što je važno i bitno. Sa istom ekipom sam radio na seriji "Vera". Veoma sam srećan što prvi put radim s Nebojšom Dugalićem. Pružila mi se prilika za dobro druženje, ali lep i kvalitetan rad - dodaje Aleksić i priznaje da trenutno nema vremena za nove uloge.

- Ništa novo ne spremam. Traje turneja s predstavom "Lepa Brena prodžekt", a igramo i "Hotel 88". "Brena" je veliki hit u Hrvatskoj. Uspeli smo da napunimo u Splitu čuvenu dvoranu, koja prima više od 1.000 ljudi - zaključuje glumac.

Kurir.rs

Bonus video:

01:16

U GODINAMA SAM KAD SE LAKO RASPLAČE, UGLAVNOM ZBOG OVOGA! Željko Samardžić i Kaliopi ukrstili note: Ovo su imali da kažu za duet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track