TRIJUMF NOVOSAĐANA I KOKANA MLADENOVIĆA NA POZORIŠNOM PROLEĆU: Nova nagrada za Milana Marića, a ona je najbolja glumica u Šapcu
Foto: Marija Erdelji

sedmo izdanje

TRIJUMF NOVOSAĐANA I KOKANA MLADENOVIĆA NA POZORIŠNOM PROLEĆU: Nova nagrada za Milana Marića, a ona je najbolja glumica u Šapcu

Kultura -

Dve režije Kokana Mladenovića "Bilo jednom na Brijunima" i "Što na podu spavaš" pokupila su skoro sve nagrade 7. Pozorišnom proleću koji će biti završen večeras u Šapcu.

Kokan Mladenović
foto: Petar Aleksić

U čast nagrađenih biti premijerno odigrana predstava Šabačkog pozorišta "Mračna komedija" Pitera Šefera, u režiji Petra Jovanovića, navodi se u saopštenju.

Stručani žiri 7. Festivala Pozorišno proleće u sastavu: glumica Danica Maksimović, reditelj Božidar Đurović i glumac Robert Ristov, posle pet odgledanih predstava u zvaničnoj konkurenciji festivala, doneo je jednoglasnu odluku o nagradama Pozorišnog proleća.

Vanja Ejdus dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu u predstavi "Uspavanka za Aleksiju Rajčić".

Vanja Ejdus
foto: Foto promo Narodno pozoriste u Beogradu /fotograf Marija Jankovic

Za najboljeg glumca ravnopravno dele Branislav Trifunović za ulogu Josipa Broza i Milan Marić za ulogu Ričarda Bartona u predstavi "Bilo jednom na Brijunima".

ELIZABETH TAYLOR, Elizabet Tejlor, Tito, Josip Broz Tito, Jovanka Broz, Milan Marić
foto: Promo, Profimedia

Nagrada za muziku dodeljuje se Neveni Glušici u predstavi "Uspavanka za Aleksiju Rajčić" u režiji Juga Đorđevića, u korpodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu, Sterijinog pozorja i fondacije "Novi Sad-Evropska prestonica kulture".

Što na podu spavaš
foto: Marija Erdelji

Nagrada za najbolju režiju pripala je Kokanu Mladenoviću, za predstavu "Što na podu spavaš", u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad, Dramskog kazališta „Gavela“, Zagreb, Narodnog pozorišta Sarajevo i MESS-a. Isti komad proglašen je i za najbolju predstavu.

Bilo jednom na Brijunima, Milan Marić, Branislav Trifunović, Tihana Lazović, Sanja Marković
foto: Petar Aleksić

Novinarski žiri 7. Festivala Pozorišno proleće u sastavu: Gordana Manjenčić, Borka Trebješanin Golubović i Olivera Milošević, posle pet odgledanih predstava u zvaničnoj konkurenciji festivala, doneo je jednoglasno odluku da Nagrada Zalog za budućnost, koja se dodeljuje mladom umetniku pripadne glumici Sanji Marković za ulogu Jovanke Broz u predstavi "Bilo jednom na Brijunima"

Kurir.rs/ Nova

Bonus video:

00:44

MITIR MIRIĆ JE TREBALO DA OTPEVA OVU HIT PESMU! Obelodanio šta se dogodilo: Tako se jednostavno desi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track