KONCERT DARIA MIHALJEVIĆA U ZRENJANINU! Evo gde i kada će se održati prvi u nizu solističkih koncerata!
Foto: Promo

imaćete priliku da ga slušate

KONCERT DARIA MIHALJEVIĆA U ZRENJANINU! Evo gde i kada će se održati prvi u nizu solističkih koncerata!

Kultura -

U Narodnom muzeju Zrenjanina u ponedeljak, 8. maja 2023. godine, sa početkom u 18 časova odrzaće se prvi u nizu solističkih koncerata Daria Mihaljevića (harmonika).

Ovim koncertom u svom gradu Dario želi da se zahvali svima koji su bili uz njega i koji su verovali u njega sve ove godine.

Dario Mihaljević, koncert, Narodni muzej Zrenjanina
foto: Promo

Dario Mihaljević (2005) učenik je III razreda zrenjaninske muzičke škole “Josif Marinković” u klasi profesora Branislava Simića. Tokom svog školovanja osvajao je brojne nagrade na međunarodnim i internacionalnim takmičenjima. Dobitnik je Vukove diplome za uspehe u osnovnoj školi, kao i nižoj muzičkoj školi. Sa šest godina počeo je da se interesuje za muziku i pokazao talenat za sviranje harmonike. Tokom svih godina školovanja aktivno je učestvovao na humanitarnim koncertima, festivalima i takmičenjima.

Takođe je aktivni član hora “Josif Marinković” Zrenjanin, sa kojim osvaja visoke nagrade pod dirigentskom palicom prof. Zorice Kozlovacki. Svoje prvo televizijsko gostovanje imao je sa pet godina u emisiji „Petkazanje“ TV Novi Sad, a 2016. godine imao je uživo uključenje u emisiju „Novosadske razglednice“ takođe na TV Novi Sad. Učestvovao je u velikom broju televizijskih emisija na lokalnim televizijskim stanicama (Santos, KTV), gostovao je na Balkan Trip televiziji (2022), učesvovao je u snimanju spota za pesmu koja je ostvarila milionski broj pregleda (Dragi Domić i Ivan Kurtić “Čuvaj mi se kćeri” 2019). Izvajamo uspehe na sledećim takmičenjima: Republičko takmičenje II nagrada, Beograd 2016; Beogradski festival harmonike I nagrada, Beograd 2016; Takmičenje solfeđa I nagrada, Laureat, Zrenjanin 2017; Međunarodno takmičenje “Fantast” I nagrada, Novi Bečej 2018; Internacionalno takmičenje ,,Meh Fest'' I nagrada, Beograd 2018; Međunarodno takmičenje ,,Fantast” I nagrada, Novi Bečej 2018; Internacionalno takmičenje “Eufonija” I nagrada, Laureat, Novi Sad 2019; Internacionalno takmičenje “Eufonija” I nagrada, Novi Sad 2019; Međunarodno takmičenje “Zvezdane Staze” I nagrada, Laureat, Kragujevac 2021; Međunarodno takmičenje “Sevdalinko Harmonikom Opjevana” III nagrada, Tuzla BiH 2022; Internacionalno takmičenje “Primavera” II nagrada, Bjeljina BiH 2022; Beogradski festival harmonike II nagrada, Beograd 2022; Internacionalno takmičenje “Eufonija” III nagrada, Novi Sad.

Pohađao je masterklas kod uvažene Mie Mikii i masterklas kod Vladimira Stupnikova iz Rusije.

(Kurirr.s)

Bonus video:

00:59

Narodna kultura na Trećem međunarodnom sajmu robe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track