SRPSKA ABBA NASTALA JE 2007. IZ BENDA MAMURNO JUTRO: Naše Agneta i Frida zovu su Milica Jankucić i Ana Nikolić, a evo čime se BAVE
Foto: Simone Di Luca

INTERVJU

SRPSKA ABBA NASTALA JE 2007. IZ BENDA MAMURNO JUTRO: Naše Agneta i Frida zovu su Milica Jankucić i Ana Nikolić, a evo čime se BAVE

Kultura -

Švedska pop grupa ABBA osnovana je 1972. godine i već decenijama važi za jednu od komercijalno najuspešnijih. Sada njihove hitove izvode tribjut bendovi, a jedan od najpoznatijih je iz Srbije.

Osim autentičnosti izvođenja najvećih hitova, žele da u potpunosti prenesu duh tog vremena, te nastupaju u originalnim kostimima i uz plesnu koreografiju.

ABBA Real Tribute Serbia
foto: Simone Di Luca

Švedska grupa je dominirala na top-listama od sredine sedamdesetih do početka osamdesetih, prodavši mnogo hit singlova i albuma, koje danas izvode članovi benda ABBA Real Tribute Serbia. Srpski muzičari su tokom prethodnih meseci postigli neverovatan uspeh i rasprodali koncerte u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, a u januaru su, na zahtev publike, ponovili koncert u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu. Godine 2022. počelo je obeležavanje pola veka od osnivanja legendarne grupe, a u tu čast srpski muzičari će 20. maja na Tašmajdanu organizovati spektakularan koncert sa Zrenjaninskom filharmonijom, o čemu su govorili u intervjuu za Kurir.

Kakvi su utisci s turneje "ABBA Symphonic Real Tribute Show"?

- Osećaj je jedinstven i neverovatan. Privilegovani smo zbog prilike da izvodimo verovatno najlepše i najbolje pesme u istoriji pop muzike, a reakcije publike govore sve. Moram da priznam da smo svi u neku ruku pomalo zatečeni ovakvim uspehom. Utisci su fantastični i jedva čekamo sledeću majsku turneju, koja počinje 20. maja u Beogradu, na stadionu Tašmajdan.

Spremate li nešto posebno za koncert na Tašu?

- Publika će svakako imati priliku da uživa u vanvremenskim hitovima grupe ABBA. Naši koncerti su manje-više slični. Jedna od ključnih stvari je i reakcija publike. Ovo će biti drugi put da nastupamo na Tašmajdanu. Prvi nastup se desio početkom septembra 2021, a ovoga puta će sve biti na mnogo višem nivou kad je produkcija u pitanju. Svakako su za to zaslužne i koncertne agencije "Vigna PR" (Italija) i "Koda Event" (Slovenija), s kojima sarađujemo od oktobra 2022. U svakom slučaju, obećavamo jedan svetski koncert.

Šta je razlog popularnosti grupe ABBA?

- Kad nešto traje i opstaje više od pola veka, to nam govori da je u pitanju ekstremno dopadljiva i kvalitetna muzika, za sve uzraste i generacije. Svakako bih pomenuo i filmove "Mamma Mia", koji su muziku ABBA približili i nekim mlađim ljudima.

Koje su vam omiljene pesme?

- Oni imaju 10 hitova i 15 megahitova, tako da je teško imati omiljenu pesmu. Publika najviše reaguje na "Dancing Queen", "Mamma Mia", "Super Trouper", "Lay All Your Love"...

Članovi slavnog sastava su bili: Agneta Feltskog, Bjern Ulvaevs, Beni Anderson i Ani-Frid Lingstad. Kako ste se okupili i zbog čega ste izabrali baš ovaj bend iz Švedske?

- ABBA Real Tribute Band je nastao krajem 2007. godine iz već postojećeg autorskog benda Mamurno jutro. S obzirom na to da su u bendu već postojala dva ženska vokala, došli smo na ideju da bi idealno bilo da to bude ABBA jer smo svi voleli njihovu muziku. I nismo se prevarili.

ABBA Real Tribute Serbia
foto: Simone Di Luca

Čime se u životu bave naše Agneta i Frida i kako se zovu?

- Naša Agneta, Milica Jankucić, nastavnik je fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi, a Frida, Ana Nikolić, takođe je pevačica, u bendu The Big Deal.

Kurir.rs

Bonus video:

01:18

NOVI DETALJI O GLUMAČKOJ LEGENDI! Kolege: Zoran nije bio onakav kakvim se predstavljao, a JEDNA OSOBA mu je mnogo pomogla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track