OTKRIVENA TAJNA ČUVENE GLUMICE: Olivera Marković je preminula pre 12 godina, a u njenoj kutiji za nakit pronađeno je OVO!
Foto: Printscreen/Youtube

NIKO NIJE ZNAO DA JE TO ČUVALA

OTKRIVENA TAJNA ČUVENE GLUMICE: Olivera Marković je preminula pre 12 godina, a u njenoj kutiji za nakit pronađeno je OVO!

Kultura -

Glumačka diva Olivera Marković preminula je 2011. godine, nakon duge i teške bolesti. Posle njene smrti, njen sin, reditelj Goran Marković, poklonio je Narodnom pozorištu drvenu kutiju za nakit u kojoj je slavna glumica držala svoje dragocenosti - tri na prvi pogled potpuno obične stvari. Svaka od njih govori mnogo o liku i delu Olivere Marković.

Olivera Marković
foto: Printskrin

Umrlicu Žanke Stokić je, kako je otkrio Marković "Olivera skinula sa jednog drveta", neposredno posle sahrane svoje starije koleginice, 1947. godine. Godinu dana kasnije, Olivera je upisala Akademiju, a činjenica da je sačuvala kroz sve te decenije ovo parčence papira, jasno govori o tome koliko je cenila Žanku Stokić.

Olivera Marković držala se toga da svaka glumica mora da ima par veštačkih trepavica. Njoj, uostalom, s onakvim talentom ništa drugo i nije bilo potrebno.

Mada je mlađa publika zna po ulogama svojeglavih gospođa u serijama "Bolji život", "Srećni ljudi", "Porodično blago" ili otkačene Angeline u "Otvorenim vratima", Olivera je karijeru počela ulogama zavodnica, lepotica.

Olivera Marković
foto: Printscreen

- Nikada nisam bila ni Ofelija, ni Julija, niti sam volela takve uloge. Počela sam kao zavodnica i naigrala se takvog repertoara - od glupača do prevejanih, od opajdara do dama iz visokog društva - izjavila je jednom prilikom.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

00:55

ZBOG LEPOTE SAM U HOLIVUDU GUBILA ULOGE! Srpska glumica progovorila o STRAŠNOJ ISTINI u šou biznisu! Oči joj otvorio AL PAĆINO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track