KOMEDIJA IZ MRAKA PREMIJERNO U VRŠCU: Šta se dogodi kada mladi umetnik u teškoj finansijskoj situaciji pozajmi komšijin nameštaj
Foto: Promo

ne propustite

KOMEDIJA IZ MRAKA PREMIJERNO U VRŠCU: Šta se dogodi kada mladi umetnik u teškoj finansijskoj situaciji pozajmi komšijin nameštaj

Kultura -

Premijera predstave "Komedija iz mraka" u režiji Petra Pjera Rajkovića biće izvedena u četvrtak uveče od 20 časova na sceni Narodnog pozorišta Sterija u Vršcu. Ovaj komad nastao je na osnovu kultnog komada britanskog dramskog pisca Petera Šefera "Mračna komedija".

- Uz adaptaciju teksta dobili smo više ženskih likova i na taj način komad prilagodili ansamblu, dodelili ženama neke uloge i profesije tipične za muškarce jer živimo u vremenu kada se ta podela sve više briše - ističe reditelj.

predstava Komedija iz mraka
foto: Promo

"Komedija iz mraka" je jedinstvena mešavina filozofske i satirične drame, koja oslikava duhovit pogled na ludorije grupe likova koji pokušavaju da nađu izlaz iz mračne sobe.

Sinopsis

Mladi umetnik Brinzli Miler je teškoj finansijskoj situaciji rešio da doskoči "pozajmicom" nameštaja komšije Harolda. Nameštaj "pozajmljuje“ da bi fascinirao oca verenice Kerol, a tome pribegava dok je komšija na putu. Komedija počinje ranijim, nenajavljenim povratkom komšije i nestankom struje, što proizvodi niz nepredviđenih komičnih situacija.

Uloge:

predstava Komedija iz mraka
foto: Promo

Brinzlija Milera, mladog umetnika sa finansijskim problemima, igra Miloš Đurović, njegovu verenicu Kerol, Jovana Božić, sredovečnu usedelicu, gospođicu Fernival Sonja Radosavljević, pukovnika Melkita, tumači Srđan Radivojević, trgovca Harolda Ivan Đorđević, Brinzlijevu bivšu ljubavnicu, Vanja Radošević, groficu Georginu Bamberger Monika Boldovina Bugle, dok će svetlo u ovu "Komediju iz mraka“ u ulozi električarke pokušati da vrati Jovana Andrejević - Grujić.

Šta smo mi kada nas ljudi ne vide? Kako se onda tumače naše reči i koliko važnosti imaju? Dosta pitanja može da se iščita, ali se nadamo da će se publika slatko nasmejati i zabaviti.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:26

SLAVEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track