SLAVNA GLUMICA I MODEL IZABELA ROSELINI PRVI PUT U SRBIJI: Umetnica stigla na Beogradski festival igre
Foto: Promo

Lepo

SLAVNA GLUMICA I MODEL IZABELA ROSELINI PRVI PUT U SRBIJI: Umetnica stigla na Beogradski festival igre

Kultura -

Italijanska glumica Izabela Roselini prvi put je u Srbiji, kao gošća Beogradskog festivala igre, a publika će u nedelju veče u Jugoslovenskom dramskom pozorištu moći da pogleda njenu monodramu "Darvinov osmeh".

Izabela Roselini
foto: Promo

- Komad nudi pomirenje između dva sveta koja su često na suprotnim krajevima. Između umetnosti i nauke. Čitajući knjigu Čarlsa Darvina "Izražavanje emocija kod čoveka i životinja", Roselini je otkrila da se kontinuitet ljudskih i životinjskih odnosa, može otkrivati i kroz izražavanje emocija. Ona istražuje kako je empatija, koja je ujedno temelj glume, neophodna za proučavanje ponašanja životinja (etologija). Predstava je svojevrsna lekcija o evoluciji i glumi. U uobičajeno duhovitom tonu, umetnica pokazuje svoje razumevanje misteriozne prirode životinja i njihovih emocija - stoji u najavi. Predstava se izvodi na engleskom jeziku, s titlom na srpskom.

- Dugo vremena sam radila kao maneken i glumica i kako je sa godinama bilo manje posla odlučila sam da se vratim u Univerzitet i upisala sam master životinjsko ponašanje i ta farma je rezultat mog rada. Moja umetnička duša postoji i pored toga što sam otišla na Univerzitet i vremena koje sam provela na farmi, počela sam da snimam kratke filmove koje sam objavljivala na Youtube kanalu vezano za ponašanje životinja i postala su veliki hit, pa nisam očekivala da imam novu karijeru u 70 godina svog života - rekla je Izabela.

Za par dana sam promenila nekoliko puta vremenske zone iz Njujorka sam došla u Italiju da bih primila nagradu, nakon toga se vratila u Ameriku i evo sada u Srbiju kako bih igrala predstavu “Darvinov osmeh”.

Izabela Roselini
foto: Profimedia

Ulaznice se mogu nabaviti na sajtu Beogradskog festivala igre ili na blagajni JDP, a deo prihoda biće usmeren na podršku udruženju Beta iz Zaječara, koje se bavi lečenjem i zbrinjavanjem napuštenih pasa i mačaka.

Izabela Roselini je odrastala u Parizu i Rimu. Kada je imala 19 godina, preselila se u Njujork, a ćerka je Ingrid Bergman i Roberta Roselinija.

Kurir.rs

Bonus video:

00:52

POZNATI GLUMAC TUŽAN ZBOG ODLASKA KOLEGA: Bili su sa nama od prve epozode i bilo smo kao porodica SVE JE JAKO ČUDNO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track