PRVA NAGRADA U KARIJERI ZA MIONU MARKOVIĆ: Predstava Deca, u kojoj igra mlada glumica, otvoriće STERIJINO POZORJE!
Foto: Marijana Janković

Nušićevi dani u Smederevu

PRVA NAGRADA U KARIJERI ZA MIONU MARKOVIĆ: Predstava Deca, u kojoj igra mlada glumica, otvoriće STERIJINO POZORJE!

Kultura -

U Smederevu je trenutno u toku jubilarni, 40. festival Nušićevih dana. U konkurenciji za nagradu za najbolju predstavu na osnovu odluke žirija i publike naći će se pet pozorišnih komada.

DECA, predstava, Opera Deca
foto: Marijana Janković

Prva na repertoaru bila je drama "San o zavičaju (Neviđeno folk snoviđenje)" u režiji Milana Neškovića, po tekstu Ivana Velisavljevića, a u izvedbi Narodnog pozorišta Niš. Proteklog vikenda izvedena su "Deca" po romanu Milene Marković, koju izvodi Narodno pozorište u Beogradu. Prvu nagradu u karijeri osvojila je mlada glumica Miona Marković.

Miona Marković
foto: Privatna Arhiva

Hit opera otvoriće u petak veče i ovogodišnje Sterijino pozorje u Novom Sadu.

- Voli nas publika i nekako smo navikli na ovacije. Spojile su se mnoge stvari i mi uživamo da je igramo. Priče i lica o kojima pevamo ja vidim. Teško mi je, jer ne mogu da napravim otklon i savladam emocije, a te reči seku u utrobu, kao i sjajna muzika Irene Popović Dragović. Teško je da pevaš i plačeš u isto vreme. Mislim da je to najveća predstava koju imamo - ovako je za Kurir govorila Miona Marković.

Na festivalu je u nedelju veče odigrana predstava zaječarskog teatra "Čehovljeva soba", po motivima Antona Pavloviča Čehova, u adaptaciji Une Đelošević i Nikole Zavišića, koji je i reditelj predstave. Ovo muzičko-scensko putovanje u Čehovljevu dimenziju, kroz devet sasvim različitih krugova života Antona Pavloviča, oduševilo je smederevsku publiku, koja je zaječarske glumce nagradila gromoglasnim aplauzom. Nagradu publike za glumačko ostvarenje večeri dobila je Marija Stanković za uloge Nadežde/Timoške/Ljelje/Hrta. Nagrada je glumici uručena na okruglom stolu održanom nakon izvođenja komada, kome su prisustvovali svi glumci iz predstave i direktor pozorišta Vladimir Đuričić.

Kurir.rs

Bonus video:

00:25

MIONA MARKOVIĆ: Pukli su mi kapilari, visila sam naopačke, glumim striptizetu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track