UZ OVACIJE PREMIJERNO U ČAČKU IZVEDENA PREDSTAVA O SONJI SAVIĆ: Ovo je priča o izgubljenim generacijama i talentima! POTRESNO
Foto: BusPlus Produkcija

bravo

UZ OVACIJE PREMIJERNO U ČAČKU IZVEDENA PREDSTAVA O SONJI SAVIĆ: Ovo je priča o izgubljenim generacijama i talentima! POTRESNO

Kultura -

Predstava "Ko igra Sonju Savić" premijerno je sinoć izvedena u Čačku, u okviru projekta "Čačanska rodna"- Kulturne prestonice Srbije 2023.

Sonja Savić u ulozi pet glumaca priča priču o svom životu umetnika na ovim prostorima. Priču o slobodi, ljubavi, istini, ali i tužnoj sudbini ispratila je prepuna sala u Kulturnom centru Čačak, a na kraju predstave glumci i autorska ekipa pozdravljeni su višeminutnim stojećim ovacijama.

Ko igra Sonju Savić
foto: BusPlus Produkcija

Ovo je autorska predstava reditelja Andraša Urbana koja je produkcijska saradnja Gradskog pozorišta Čačak i Bitef teatra Beograd. Posle premijere, reditelj je izjavio da su glumci herojski izveli predstavu i da je pozitivno zatečen čačanskom publikom koja je došla u velikom broju i u punoj koncentraciji gledala celu predstavu u punoj sali. "Ovo je priča o izgubljenim generacijama i talentima. O tome kako na ovim prostorima samo do određene granice postojimo, a onda se sve "samelje" u nešto…".

Ko igra Sonju Savić
foto: BusPlus Produkcija

Autorka teksta, Vedrana Božinović, izjavila je: "U ovoj prestavi korišćene su Sonjine reči, jer čitajući sve što su drugi rekli i pisali o njoj, shvatila sam da je najvažnije ono što ona govori sama. Sonja je komunicirala sa nama kroz dva meseca rada na ovoj predstavi i Sonja će komunicirati sa scene sa publikom koja ovu predstavu bude gledala. Ova predstava postavlja veoma važna pitanja, zato što ih ne postavljamo mi, nego ih postavlja Sonja. - Pitanja o granicama, o tome ko ih postavlja i ko na njih pristaje, o slobodi, ali, za mene važno, pitanje o odgovornosti čoveka i o odgovornosti umetnika". Prva repriza predstave biće u sredu veče u Bitef teatru.

Kurir.rs/ D. Č.

Bonus video:

01:46

Milutin Dapčević kako sam dobio ulogu Kengura i filmu Tito i ja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track