MEDENICA U ŽIRIJU, FESTIVAL OTVARA JAGOŠ MARKOVIĆ: Počinje Sterijino pozorje u Novom Sadu, a za nagrade se bori čak 8 PREDSTAVA
Foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić, Shutterstock

tradicija

MEDENICA U ŽIRIJU, FESTIVAL OTVARA JAGOŠ MARKOVIĆ: Počinje Sterijino pozorje u Novom Sadu, a za nagrade se bori čak 8 PREDSTAVA

Kultura -

U Novom Sadu u petak veče počinje 68. Sterijino pozorje, koje će se pod sloganom "Čovečnost - Usponi i sunovrati" održavati do 3. juna.

Festival otvara svečanom besedom reditelj i dobitnik Sterijine nagrade Jagoš Marković, a led probija opera "Deca" Narodnog pozorišta iz Beograda. Proteklog vikenda delo Irene Popović Dragović, nastalo po romanu Milene Marković, bilo je učesnik 40. Nušićevih dana.

DECA, predstava, Opera Deca
foto: Marijana Janković

Nagradu je žiri ipak dodelio drugoj predstavi, ali istog pozorišta - "Očevi i oci". Narodno se takmiči s još jednim komadom "Uspavanka za Aleksiju Rajčić". O Sterijinim nagradama odlučivaće žiri u sastavu: Ljiljana Pešikan Ljuštanović, predsednica, Ista Stepanov, Jure Novak, Ivan Medenica i Valentin Vencel. U konkurenciji za nagrade je osam predstava, a publika će moći da vidi i tri predstave u međunarodnoj selekciji "Krugovi".

Kurir.rs

Bonus video:

03:10

Andraš Urban o Sonji Savić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track