"NIJE HTEO SA ČKALJOM PRED KAMERE, PA JE HONORAR PRESUDIO": Evo zašto Pavle Vuisić NIJE PODNOSIO svog "najboljeg ortaka" u seriji
Foto: Printscreen

u "KAMIONDŽIJAMA" BILI NAJBOLJI ORTACI

"NIJE HTEO SA ČKALJOM PRED KAMERE, PA JE HONORAR PRESUDIO": Evo zašto Pavle Vuisić NIJE PODNOSIO svog "najboljeg ortaka" u seriji

Kultura -

Mirjana Vuisić, supruga našeg legendarnog glumca Pavla Vuisića svojevremeno je otkrila zbog čega je njen suprug sve vreme bio kivan na svog kolegu.

Naime, Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, tokom celog snimanja serije "Kamiondžije" (1972) nisu se podnosili, a na malim ekranima su savršeno dočarali ulige najboljih ortaka, Paju i Jareta.

paja i jare
foto: Printscreen

-Čkalja je imao prenaglašenu glumu koja je Pavlu smetala i zbog koje je ključao. Čkalja je bio stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi, dok Pavle uopšte nije bio glumac. Znao je da kaže: "Ja se ispred kamere samo ponašam". I istina je, celog života se ponašao i glumio prirodno. Moj suprug je tu ulogu prihvatio samo da bi publika videla razliku između njih dvojice, odnosno da pokaže kako treba da se glumi - ispričala je jednom prilikom Mirjana.

Kada je Televizija Beograd desetak godina posle premijere prve sezone odlučia da snimi nastavak kultne serije pod nazivom "Kamiondžije opet voze" Pavle nije hteo ni da čuje za to.

Pavle Vuisić
foto: Promo

-U prvom momentu nije bilo šanse da zajedno sa Čkaljom ponovo stane ispred kamere. Ubeđivali su ga godinu dana. Na kraju je presudio honorar. U tom trenutku smo počeli da gradimo neko imanje. Premerio je plac i izračunao da će ograda koštati 110.000 dinara, tražio je taj iznos za honorar. Producenti su poludeli jer je maksimalni honorar za glavne glumce tada iznosio 12.000 dinara i nije postojala zakonska mogućnost da mu daju više. Samo je odmahnuo rukom. Onda su pronašli način da naprave video-kasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac - objasnila je Mirjana.

Pavle Vuisić, Yt

Ona je dodala da je njen suprug bio kavaljer pa nije dozvolio da njegov kolega radi za mali honorar i onda je producentima postavio još jedan uslov.

- Zatražio je da i Čkalji podignu honorar bar na 50 hiljada dinara. Pristali su i na to i tako je snimljen nastavak "Kamiondžija".

čkalja
foto: Youtube

Serija je imala ogromnu popularnost u celoj bivšoj Jugoslaviji pa su zbog toga snimljeni i filmovi "Paja i Jare" (1973) i "Kamiondžije ponovo voze" (1984) takođe sa Pavlom Vuisićem i Miodragom Petrovićem Čkaljom u glavnim ullogama.

(Kurir.rs/Blic/Informer)

Bonus video:

02:11

KAMIONDŽIJE DIGLE KRAGUJEVAC NA NOGE! Svadba kakva nije viđena u Srbiji, svi izašli da slikaju svatove (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track