PRIČA O MUZICI, ALI I O MOCARTU, GENIJALNOSTI I ZAVISTI: Na sceni mlade nade našeg glumišta, koje znate iz popularnih serija
Foto: Nebojša Babić

U JDP stiže Gubitnik

PRIČA O MUZICI, ALI I O MOCARTU, GENIJALNOSTI I ZAVISTI: Na sceni mlade nade našeg glumišta, koje znate iz popularnih serija

Kultura -

Predstava "Gubitnik" prema romanu Tomasa Bernharda i Puškinovoj "maloj tragediji" o Mocartu i Salijeriju, u dramatizaciji i režiji Nataše Radulović, biće premijeno izvedena večeras na sceni Studio Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

predstava Gubitnik
foto: Nebojša Babić

Komad, kako je rečeno na konferenciji za medije, kombinuje priče o muzici, genijalnosti, zavisti, teroru uspeha i lakoći neuspeha. Igraju mlade nade našeg glumišta Teodor Vinčić, Joakim Tasić, Stojša Oljačić (film "Munje") i Lenka Petrović (serija "Vera").

- Za mene je ovo lična priča, jer sam svirala violinu i trudila se da budem profesionalni muzičar. Znam šta znači boriti se da budeš prvi u tom poslu i koliko se lako ispada iz koloseka, koliko lako čovek gubi sebe i odlazi na tu drugu stranu o kojoj piše Bernhard - rekla je Nataša Radulović.

predstava Gubitnik
foto: Nebojša Babić

Celoj priči ton daje muzika Ane Krstajić. Mladi glumac iz serije "U klinču" Teodor Vinčić prvi put igra u JDP.

- Rekao sam rediteljki da ne znam kako bih to igrao. Ali tekst je izuzetno zanimljiv i odlučio sam da se bacim u to i pratim njenu viziju, da pratim kolege, njihova razmišljanja i da učim kroz taj proces, što i jesam. Bilo je čudno i bilo je divno - kazao je Vinčić.

predstava Gubitnik, Lenka Petrović
foto: Nebojša Babić

Joakim Tasić imao je slične dileme kao i Vinčić, Lenka Petrović je ocenila da je "glumački porasla" tokom ovog procesa, a Stojša Oljačić je izrazio zahvalnost što je, kao svoju prvu ulogu u JDP, dobio tako ozbiljan zadatak.

Kurir.rs

Bonus video:

01:02

JDP dodela nagrade Nebojša Glogovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track