MORAMO ČUVATI STERIJINO POZORJE! Emotivan govor reditelja Jagoša Markovića, a publika visoko ocenila samo DOMAĆU PREDSTAVU
Foto: Nemanja Nikolić

Tradicija se nastavlja

MORAMO ČUVATI STERIJINO POZORJE! Emotivan govor reditelja Jagoša Markovića, a publika visoko ocenila samo DOMAĆU PREDSTAVU

Kultura -

Najveći pozorišni festival 68. Sterijino pozorje u Novom Sadu traje do 3. juna, a otvoren je proteklog vikenda spektaklom "Deca" i besedom Jagoša Markovića.

- Moramo čuvati Pozorje. I kad je najbolje, i kad to nije, i kad smo ponosni na njega, i kad smo ljuti na njega - moramo ga čuvati, jer je malo vrednosti koje traju u vremenu, a samo se one računaju - rekao je Marković.

DECA, predstava, Opera Deca
foto: Marijana Janković

Nekoliko godina najbolje predstave bira i publika. Prve dve večeri nije bila blagonaklona. Predstavi "Deca" Irene Popović Narodnog pozorišta u Beogradu dala je ocenu 4,02, a komadu "Noć s Aleksom" Ivice Buljana HNK Mostar o životu Alekse Šantića samo 3,54. Najbolje je prošla predstava domaćina "Što na podu spavaš" u režiji Kokana Mladenovića sa 4,64.

Što na podu spavaš
foto: Marija Erdelji

U takmičarskom delu programa biće izvedeno osam predstava, a o nagradama će odlučivati Ljiljana Pešikan Ljuštanović, Ista Stepanov, Jure Novak, Valentin Vencel i Ivan Medenica.

Kurir.rs

Bonus video:

00:16

Kanski festival

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track