POSTAO SAM DIREKTOR POZORIŠTA U ŽELJI DA PRIVUČEM PUBLIKU! Glumac o festivalu LJUBICA i ulogama u serijama PEVAČICA i Crna svadba
Foto: Tamara Trajković

ISKREN za tv ekran

POSTAO SAM DIREKTOR POZORIŠTA U ŽELJI DA PRIVUČEM PUBLIKU! Glumac o festivalu LJUBICA i ulogama u serijama PEVAČICA i Crna svadba

Kultura -

Tek što je završio snimanje druge sezone serije "Pevačica", glumac Zlatan Vidović pridružio se ekipi misterije "Crna svadba", na čijim novim epizodama vredno radi.

Ovom dramskom umetniku popularnost kod televizijske publike donela su ostvarenja "Zduhač zvani avantura", "Meso", "Kosti", "Dara iz Jasenovca", "Oluja" i mnoga druga u koja je utkao veliko pozorišno iskustvo. Sve što je u međuvremenu naučio pred kamerom, danas upravo teatru vraća kroz poziciju direktora Gradskog pozorišta Gradiška.

Zlatan Vidović
foto: Tamara Trajković

Za TV Ekran govori o međusobnoj povezanosti medija, u kojima kao glumac ima priliku da se iskaže, a razgovor počinjemo novom sezonom "Pevačice", koja je snimljena u produkciji Telekoma Srbija i Dandelion productions, a u izvršnoj produkciji Filma danas.

Smete li bar malo da otkrijete šta se dešava s vašim inspektorom?

- Dobio je mnogo više prostora zahvaljujući Nataši Drakulić, koja je sa Igorom Đorđevićem sjajno proširila moj lik, i jedva čekam da publika vidi drugačijeg inspektora Bojana. Veoma sam zadovoljan drugom sezonom "Pevačice". Totalno je drugačija od prve, mnogo je više vremenskih tokova u radnji. Napravili smo dobru stvar, bilo mi je značajno što sam učestvovao u ovakvom projektu, a publiku očekuje veliko iznenađenje.

Dopada li vam se vrsta saradnje glumaca i pevača kakvu je napravila upravo ova serija?

serija pevačica
foto: Telekom Srbija

- I u Holivudu su pevačice poput Šer i Ledi Gaga glumile. Nažalost, nisam imao priliku da sarađujem sa Milicom Pavlović i Milicom Todorović, ali kao što glumci snimanju pesme, tako i talentovani pevači za glumu treba da rade serije. Publika će dati svoj sud. Uostalom, imali smo mnogo naturščika koji su bili među našim najboljim glumcima. Setimo se samo Pavla Vuisića...

U drugoj sezoni "Crne svadbe" igrate jednu od glavnih uloga. Šta vam se kao gledaocu dopalo u ovoj priči?

- Scenario, koji ju je učinio jednom od najboljih domaćih serija u poslednjih deset-petnaest godina. Upravo on daje glumcu priliku da se iskaže, a potkrepljen je dogmama i starim verovanjima. Drago mi je što sam deo jedne od najgledanijih serija.

Da li ste nešto naučili o vlaškoj magiji spremajući se za snimanje?

- Igram sveštenika Jovana, pa u lik ulazim iz ugla vere i duhovnosti. Prijalo mi je jer nemam često prilike da radim takve uloge. Veoma sam zahvalan Nemanji Ćipraniću što me je odabrao za ovakvu tešku i izazovnu ulogu.

Zlatan Vidović, Ovuda će proći put
foto: Pointless Films

Smatrate li da je danas neminovno da od filmova nastaju serije?

- To je trend. Nadam se da ćemo vratiti kulturu bioskopa, iako su serije preuzele primat.

Da li je pozorište savršena protivteža snimanjima?

- Pozorište je najbolji poligon za glumca, koji bez njega ne može da ima potrebnu kondiciju. Bar je tako u mom slučaju. Ono je moja prva ljubav i najviše ga volim od svih vidova glumačkog izražavanja.

Kako vam se čini posao direktora Gradskog pozorišta Gradiška?

- Upustio sam se u to želeći da pomognem, da svojim iskustvom i radom probam da napravim nešto drugačije i bolje, da privučem publiku u pozorište, koje je jedan od poslednjih bastiona kulture u ovo teško i mračno vreme.

Da li je put do realizacije ideje o osnivanju festivala "Ljubica" bio težak?

Zlatan Vidović
foto: Tamara Trajković

- Teško je napraviti predstavu, a kamoli festival koji traje pet dana. Ponosan sam na celu ekipu, na pozorište, upravu grada Gradiška i na sve ljude koji su pomogli ovaj projekat. Gradiška je živela festival, imali smo predstave pet dana zaredom, a posle svirke i druženja. Najviše me raduje što su mi, kad se festival završio, ljudi rekli kako jedva čekaju iduću godinu da sve ponovimo. Vidi se da su srećni, da im je to potrebno. Kultura, obrazovanje i pismenost su stubovi jednog naroda i treba mogo više pažnje da im posvećujemo.

Šta je presudilo da Tamara Krcunović i vi budete partneri u komadu "Scene iz bračnog života"?

- Nakon što smo se upoznali na snimanju filma "Liberta", usledio je njen poziv za tu saradnju koji sam rado prihvatio. Tamara je jedna od najboljih glumica na prostoru bivše Jugoslavije i uživam da radimo zajedno ovaj sjajan tekst švedskog oskarovca Ingmara Bergmana. Publika uživa, a najvažnije za glumca upravo je da publika uživa u njegovom radu.

(TV Ekran / Jasmina Antonijević Milošević)

Bonus video:

03:52

Glumac Zlatan Vidović za Kurur TV: Možda i uplovim u producentske vode!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track