OGROMAN USPEH ZA PREDSTAVU "ROLERKOSTER" U BANJALUCI: Evo kome se dodeljuje SPECIJALNA NAGRADA, a odluka žirija je sve oduševila
Foto: Boško Đorđević

izvanredan uspeh

OGROMAN USPEH ZA PREDSTAVU "ROLERKOSTER" U BANJALUCI: Evo kome se dodeljuje SPECIJALNA NAGRADA, a odluka žirija je sve oduševila

Kultura -

Predstava "Rolerkoster" Ateljea 212 dobila je pretižne nagrade na festivalu u Banjaluci.

Naime, specijalna nagrada se dodeljuje Jeleni Kajgo za tekst "Rolerkoster" koji je izveden na sceni Ateljea 212, a po ocenama žirija 25.Teatra festa "Petar Kočić" u čijem su sastavu Duško Ljuština, Nataša Ivančević i Ana Tasić.

Pored glavnih i izvanrednih uspeha, žiri je odlučio da dodeli još dve specijalne nagrade:

Glumcu Teodoru Vinčiću za specijalni doprinos scenskoj igri, za ulogu robota u predstavi "Rolerkoster" Ateljea 212 zbog nesvakidašnje ubedljive izražajnosti, specifično krutim pokretima koji autentično predstavljaju odraz veštačke inteligencije, fizički, ali i mimetički veoma ekspresivno.

predstava Rolerkoster
foto: Boško Đorđević

U ovom savremenom komadu porodične komedije igraju Dara Džokić, Katarina Marković, Jelena Petrović, Anja Alač, Milica Mihailović, Vladislav Mihailović, Petar Mihailović, Teodor Vinčić, rediteljke Milice Kralj.

predstava Rolerkoster
foto: Boško Đorđević

"Rolerkoster" je vešto napisan, komičan i istinit komad koji se podsticajno razračunava sa problemima nacionalnih i verskih identiteta, ambivalentnog uticaja novih medija i tehnologija na svakodnevni život, emotivnim frustracijama, sa promenjenim društvenim položajem žene, kao i sa apsurdima političke korektnosti.

Tekst je vredan zbog upadljive savremenosti, britkih zapažanja i katarzičnog humora, a naričito je dragocen jer se na naše repertoare u poslednje vreme retko postavljaju domaće komedije, koje inteligentno pogađaju neuralgične tačke ovog vremena.

Premijera predstave je bila odigrana 24.03.2022. na sceni Mira Trailović.

Kurir.rs

Bonus video:

06:25

NEOBIČNO! NOVA PREDSTAVA IGRAĆE SE U AVIONU: Mesta ima za samo 150 putnika, glumci služe šampanjac, a evo kako do karata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track