TREĆA SAMOSTALNA IZLOŽBA AKVARELA KATARINE ŽUTIĆ: Fokus je na buđenju prirode iz zimskog sna
Foto: Radovan Rosić

u domu kulture u kovinu

TREĆA SAMOSTALNA IZLOŽBA AKVARELA KATARINE ŽUTIĆ: Fokus je na buđenju prirode iz zimskog sna

Kultura -

U Kovinu je u utorak otvorena treća samostalna izložba akvarela glumice Katarine Žutić pod naslovom “Moja klimatska meno promena”.

Ona navodi da ova izložba pripada ciklusu „Proleće“, u okviru kojeg se fokusirala na to da prikaže moć prirode u trenutku njenog buđenja iz zimskog sna.

Katarina Žutić
foto: Radovan Rosić

- Toj tematici sam prišla iz više uglova, baveći se ne samo realističkim pejzažima posmatranim kroz impresionističko oko, već sam pokušala da prikažem i samu snagu prirode i veliki uticaj koji ona ima na nas, ljude u trenutku svog buđenja. Dakle, pristup mi je bio pomeren još više u impresionističkom, poluapstraktnom i apstraktnom smeru. Takođe sam izložila nekoliko radova koji pripadaju novoj fazi, koja je usledila nakon razmišljanja i rada na prenesenom značenju uticaja prirode na čoveka i tu sam fazu nazvala Pra – ćelija – kazala je Katarina Žutić.

Na otvaranju su, osim nje, govorili i kustoskinja Vesna Dujmović Rosić, direktor Doma kulture u Kovinu Milivoj Grčić i urednik Milan Živković.

Katarina Žutić
foto: Radovan Rosić

Vesna Dujmović Rosić je naglasila:

- Umetnica nas upoznaje sa različitim prirodnim ambijentima, od brdskog i ravničarskog, preko apstraktnih momenata, gde se akcenat stavlja na različite oblike drveća i vodopada, poigravanjem sa oblicima, bojama i formom, ali sa večitim pitanjem gde smo mi i kako se mi odnosimo prema prirodi. Kao sublimacija svih njenih akvarela, Katarina nas uvodi u sledeću fazu svog stvaralaštva, ćeliju života ili, kako je umetnica nazvala, Pra - ćeliju.

Katarina Žutić
foto: Radovan Rosić

Katarina Žutić je na otvaranju govorila pesmu "Krila" Miroslava Mike Antića.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track