SIN SEKE SABLIĆ JE USPEŠNI REDITELJ: Od majke nasledio talenat, školovao se u INOSTRANSTVU, a evo šta glumica kaže o njemu! FOTO
Foto: ATAIMAGES

slavlje u domu umetnice

SIN SEKE SABLIĆ JE USPEŠNI REDITELJ: Od majke nasledio talenat, školovao se u INOSTRANSTVU, a evo šta glumica kaže o njemu! FOTO

Kultura -

Reditelj Stefan Sablić, sin naše proslavljene glumice Jelisavete Seke Sablić od majke je nasledio talenat za umetnost, ali i crte lica.

Stefan Sablić
foto: Printskrin

Stefan danas slavi rođendan, a uspšenaje reditelj i muzičar. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Egona Savina. Postdiplomske studije pozorišne režije nastavio je na univerzitetu u Tel Avivu. Stefan je i umetnički direktor Jevrejskog kulturnog centra "Oneg Šabat". Do danas je režirao niz predstava, a u "Lažljivici" u Atelje 212 igra i njegova majka Seka.

Jugoslovenska Kinoteka, Zlatni pečat, Jelisaveta Seka Sablić
foto: Nenad Kostić

Sa svoje 34 godine glumica je rodila svog sina jedinca, i kako navodi, bila je stroga majka.

- Ja sam veliki profesionalac i mislim da i moj sin Stefan ide istim putem. Sigurna sam da je veoma ozbiljan i verujem da će postati odličan zanatlija. Trudim se i da se ne mešam, mada mada verujem da ga potajno špijuniram i kontrolišem. Ali i on ima mnogo poverenja u mene pa se ne ljuti ako sam ponekad malo agresivna i dosadna. Čuti i sasluša sve šta kažem, a dalje je na njemu - govorila je Seka svojevremeno.

Inače, Stefan, pored svog talenta, dug vremenski period nije mogao da pronađe posao, što je posebno teško palo glumici, koja nije mogla da mu pomogne.

- Stefanu nisu potrebni saveti, potrebno mu je dati posao koji nema i koji se teško dobija. Mislim da je polako i odustao da se bori, da imam neke moći, pomogla bih mu - rekla je glumica.

Kurir.rs

Bonus video:

01:35

GLUMAČKA LEGENDA OTKRIVA ŠTA JE KLJUČNO ZA USPEH U GLUMI! Seka Sablić na dodeli nagrade Zlatni pečat: OVO MI GOVORI DA SAM ŽIVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track