MUCI DRAŠKIĆ MI JE PRE 30 GODINA DAO PRVU REŽIJU: Emotivan govor Tanje Mandić Rigonat na dodeli nagrade u ATELJEU 212
Foto: promo Atelje 212

glumci za svoje kolege

MUCI DRAŠKIĆ MI JE PRE 30 GODINA DAO PRVU REŽIJU: Emotivan govor Tanje Mandić Rigonat na dodeli nagrade u ATELJEU 212

Kultura -

Nagradu za najbolju režiju "Ljubomir Muci Draškić" dobila je Tatjana Mandić Rigonat.

Priznanje koje se dodeljuje od 2005. godine, na svake dve godine, bira glumački žiri u sastavu: Svetlana Bojković (predsednik žirija), Gorica Popović i Tihomir Stanić, a nagradio je njenu predstavu "Naš razred", Tadeuša Slobođaneka, Narodnog pozorišta u Beogradu.

Tatjana Mandić, Tanja Mandić Rigonat
foto: Kurir

- Tanja Mandić Rigonat se hrabro uhvatila u koštac s temom koja bolno i katarzično odjekuje u gledalištu. Priča je o progonu i ubijanju Jevreja od strane Poljaka u jednom manjem poljskom mestu, za vreme Drugog svetskog rata. Radnja se proteže od 1925. godine i traje do početka 21. veka. Veliki kvalitet predstave je rad s mladim glumcima, koji su, puni energije, izvrsno izneli ove tragične, surove priče - izjavila je Svetlana Bojković.

Tatjana Mandić, Tanja Mandić Rigonat
foto: Kurir

Nagrada se sastoji od plakete s likom Ljubomira Mucija Draškića, rad vajara Miroljuba Stamenkovića, unikatne diplome, rad slikara Ljube Milunovića, i novčane nagrade. U najužem izboru su bile i režije predstava "Očevi i oci" i "Sitnice koje život znače".

01:09

Tanja Mandić o nagradi Ljubomir Muci Draškić

- Nagrada "Ljubomir Muci Draškić" mi profesionalno i privatno mnogo znači. U Ateljeu 212 sam diplomirala s predstavom "Gospođica Julija", a vrata ove kući otvorio mu je tadašnji upravnik Muci Draškić. Nikad nisam imala kraći razgovor. Predala sam mu eksplikaciju i posle dve nedelje mi je rekao: "Dete, počinješ da radiš." On je bio čovek pozorišta i veliki graditelj, a nije napravio samo ovu zgradu već je gradio i veze i međuljudske odnose, bez čeka nema ni dobre kuće - rekla je dobitnica.

Kurir.rs

Bonus video:

04:38

POSTAVILA SAM TRENDOVE Zejna Murkić za Kurir TV APSOLUTNO PRIRODNA: To sam što sam, OVAKO sam postavila SVE STVARI u životu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track