BEOGRAD ĆE UVEK BITI VAŠA DRUGA KUĆA: Vučić se sreo sa Zubinom Mehtom, a evo o čemu su razgovarali! DIVNA IDEJA I PREDLOG (FOTO)
Foto: Marko Đoković

Lepo

BEOGRAD ĆE UVEK BITI VAŠA DRUGA KUĆA: Vučić se sreo sa Zubinom Mehtom, a evo o čemu su razgovarali! DIVNA IDEJA I PREDLOG (FOTO)

Kultura -

Petnaestominutne stajaće ovacije ispratile su sinoć legendarnog dirigenta Zubina Mehtu nakon gala koncerta Beogradske filharmonije povodom stogodišnjice orkestra na Kolarcu.

Zubin Mehta, Aleksandar Vučić
foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

Mehta se danas sastao i s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

- Mehta je pokazao da je iskren prijatelj Srbije i nije nikad zaboravio Beograd, u koji se uvek vraća s najlepšim i uzvišenim poklonima - koncertima za pamćenje i vrhunskim umetničkim nastupom koji svaki put fascinira domaću publiku i zbog kojih naš glavni grad postaje centar umetničkog sveta. Zahvalio sam mu na tome što je koncertom s Filharmonijom otvorio svoju turneju u okviru inicijative Otvoreni Balkan, koja će na poseban način čvršće povezati umetnike i ljude regiona, stavljajući u prvi plan ono što i jeste najbitnije - bogatstvo različitosti koje svi treba posebno da negujemo - naveo je Vučić na Instagramu.

Zubin Mehta, Beogradska Filharmonija
foto: Marko Đoković

Kako je saopšteno iz Predsedništva, Vučić je s Mehtom razgovarao i o izgradnji nove zgrade Beogradske filharmonije na Ušću.

- Moje prijateljstvo s vašim glavnim gradom i Filharmonijom, kojima se uvek vraćam, odavno prevazilazi okvire muzike - naglasio je Mehta i dodao da je koristio svaku priliku da podseti da je Filharmonija, kao jedan od najboljih evropskih orkestara, odavno zaslužila novu koncertnu dvoranu koja bi postala i jedan od simbola Beograda, navodi Beta.

Zubin Mehta, Ivan Tasovac
foto: BG Filfarmonija

Arhitektonsko idejno rešenje studija Amande Levit iz Londona predviđa da ova dvorana, u zdanju koje će se prostirati na 57.911 kvadrata, ujedno bude i najveća kulturna investicija u regionu u poslednjim decenijama, dodaje se u saopštenju Predsedništva.

Aleksandar Vučić, Zubin Mehta
foto: FoNet/Kabinet predsednika Srbije/Slobodan Miljević

Zubin Mehta je za ovaj projekat rekao da je ambiciozan i estetski predivan i predložio da se glavna dvorana nazove upravo po Ivanu Tasovcu, koji je ostavio upečatljiv i neizbrisiv trag u istoriji Filharmonije i čija je vizija bila da ovaj objekat bude i simbol izgradnje svetlije i održivije budućnosti grada. - Beograd i Srbija uvek će biti druga kuća velikog Zubina Mehte - rekao je na kraju Vučić.

Kurir.rs

Bonus video:

03:22

UŽIVAM KAD SE SETIM ODRASTANJA NA DORĆOLU! Tasovac se setio odlaska na 1. koncert i svoje reakcije na Betovena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track