ALAPAČA I U SVAKOJ ČORBI MIROĐIJA SIBINKA ZNA SVE VAŽNE INFORMACIJE! Glumica o maloj, ali važnoj roli u SERIJI Trag divljači
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

za tv ekran NAJAVLJUJE novu SERIJU

ALAPAČA I U SVAKOJ ČORBI MIROĐIJA SIBINKA ZNA SVE VAŽNE INFORMACIJE! Glumica o maloj, ali važnoj roli u SERIJI Trag divljači

Kultura -

Produkcijska kuća "Režim" i Telekom Srbija s velikim ponosom prošle jeseni predstavila je film "Trag divljači", reditelja Nenada Pavlovića, čiji je scenario nastao po delima velikana Živojina Pavlovića. Od 24. juna do 2. jula na kanalu Superstar vikendom u 21 čas prikazivaće se istoimena serija od četiri epizode.

Milena Pavlović
foto: Zoran Jevtić

Ukratko, radnja prati moćnika Udbe, disidenta samotnjaka, damu u nevolji i ambicioznog novinara, koje povezuje brutalno ubistvo u izmišljenom gradu Vranovcu u istočnoj Srbiji 1979. godine. Ovaj slučaj potresa jugoslovensku javnost i glavni likovi kreću da ga istraže, ali ipak svako iz sopstvenih pobuda.

Fantastičnu priču maestralno su dočarala velika glumačka imena predvođena Radivojem Bukvićem, Predragom Mikijem Manojlovićem, Milošem Timotijevićem, Draganom Bjelogrlićem, Nadom Šargin, Milenom Pavlović, Milenom Radulović, Filipom Šovagovićem i drugima.

film Trag divljači
foto: Promo

- Glavni likovi filma "Trag divljači" svakako imaju više prostora u seriji. Ovde se vidi njihova slojevitost, a neke zanimljive događaje koji nisu bili od krucijalne važnosti za radnju filma gledaoci će moći da proprate u seriji. Glavni lik, koji ima širok spektar važnih radnji i više nepredvidivih događaja, doći će takođe do izražaja u seriji od četiri epizode. U njoj će, pored surove priče, i duhovitost, koju film i to vreme o kome govori nose, dobiti svoj prostor. A inače je zanimljivost epohe retko prikazivana u našoj kinematografiji - kaže za TV Ekran glumica Milena Pavlović, koja u filmu nema glavnu, ali ima svakako važnu ulogu.

Nenad Pavlović
foto: ATA images

- Zanimljiva je konstatacija montažera Dejana Uroševića da glavni lik Jugoslav u stvari sve najznačajnije informacije ovog porodično-političkog trilera dobija od sporedne uloge, alapače i u svakoj čorbi mirođije Sibinke. Tako da je moja uloga na filmu jednako značajna kao i u seriji. Dijalekt je doprineo toj sredini u kojoj se radnja dešava, kroz dijalog je prikazan milje ljudi, njihovih običaja i načina razmišljanja - dodaje Milena, ne skrivajući da iako serije voli manje od filma, ova nudi poseban ugođaj gledaocu.

Milena Pavlović
foto: Zoran Jevtić

- Ima sjajnih serija, ali film nas u dahu provodi kroz celinu i to je nemerljivo za celokupan doživljaj priče: umeća reditelja, snimatelja, pisane i izgovorene reči, scenografije, muzike i, naravno, glumačke igre - koja zbog tog određenog tajminga nosu svoju autentičnost. Iako serije koje su mi favoriti bindžujem, one kraće kao što je "Trag divljači", čije su četiri epizode nastale od filma, mogu gledaocu da pridodaju ugođaj - zaključuje Milena.

(TV Ekran / Jasmina Antonijević Milošević)

Bonus video:

04:11

TELEVIZIJA KURIR U KUĆI ZAČETNIKA CRNOG TALASA ŽIKE PAVLOVIĆA: Počelo snimanje filma Trag divljači, u režiji njegovog sina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track