BELO DA SLUTI NA RADOST: Sve oči uprte u Milenu Radulović, a njeno NEOBIČNO izdanje na otvaranju BAŠTA FESTA ostavlja bez daha
Foto: ATA images

revija kratkih filmova

BELO DA SLUTI NA RADOST: Sve oči uprte u Milenu Radulović, a njeno NEOBIČNO izdanje na otvaranju BAŠTA FESTA ostavlja bez daha

Kultura -

Deseto izdanje Bašta festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, svečano je otvorila glumica Milena Radulović na Open Airu Borići, nakon čega su prikazani i filmovi iz takmičarskog programa festivala. Prisutnima su se obratili i osnivači festivala, glumci Maja Šuša i Jovan Jelisavčić.

Bašta fest, Milena Radulović
foto: Milena Arsenić

Maja Šuša je na otvaranju festivala rekla:

"Jako sam srećna i uzbuđena što se na ovom mestu okupljamo već 10ti put. Ovogodišnji slogan festivala "Ti možeš sve(t)", osim što nas podseća na stih Čoline pesme, pre svega želi da poruči ono što je i naša osnovna poruka – da verujemo da je radom, trudom i ulaganjem stvarno sve moguće, i nadamo se da svojim primerom možemo da podstaknemo mlade umetnike, ali i druge lokalne inicijative da ne odustanu od svojih snova.”

Bašta fest, Milena Radulović
foto: Milena Arsenić

Mlada glumica je jednostavnim šik stajlingom dodatno privukla pažnju prisutnih. Ona je ponela neobičnu belu haljinu s kragnom, bez rukava s velikim otvorima na ramenima, koja se od struka nagore širi, dok je od bokova nadole uska. Milenina neobična, a istovremeno i jednostavna haljina idealan je izbor za vrele letnje dane.

Milena Radulović je festival otvorila rečima: "Hvala Jovanu Jelisavčiću i Maji Šuši, što su me pozvali da zajedno ozvaničimo 10. rođendan Bašta Festa! Decenija dobre energije mladih iz Srbije i sveta, već je tradicija ovog prelepog grada. Otvoren je jubilarni 10. Bašta Fest!

Bašta fest
foto: Milena Arsenić

U takmičarskom programu festivala na repertoaru je 29 kratkih igranih filmova iz 20 država. Na festivalskom programu su i dva revijalna filma u okviru zatvaranja festivala, kao i četiri večeri muzičkog programa na otvorenom. Glavni žiri festivala čine reditelj Radivoje Raša Andrić, glumica, rediteljka i scenaristkinja Lana Barić, i glumac Rikardo Balada, koji će odlučivati o nagradama za najbolji film u celini (Zlatna imaginacija), i najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija). Osim toga, tu je i nagrada za najbolji film Žirija mladih, kao i regionalna nagrada za najbolju kameru „Zlatna vizualizacija“ u saradnji sa rentalom Cineplanet, koju dodeljuje pojedinačni strukovni žiri.

Publika i gosti Bašta Festa imaće priliku da tokom dana uživaju u divnoj prirodi Nacionalnog parka Tara, na obalama jezera Perućac i Zaovine i reke Drine.

Bašta fest
foto: Milena Arsenić

Drugog dana u petak veče prikazano je 10 ostvarenja autora i autorki iz 10 zemalja. Ognjen Isailović, reditelj filma “Fitnes džim”, o svom ostvarenju je rekao: “Pre svega smo želeli da razumemo našeg glavnog junaka. On svakako nije oličenje neke posebne vrline, ali nije ni striktno negativac. Junakom, u klasičnom smislu pojma, čini ga to što pati. Njegova patnja ima meru našeg vremena - u isto vreme je i efemerna ali i jako velika - naš tridesetogodišnji junak, u godinama kada bi trebalo da bude dovoljno zreo, nema pojma ko je i zbog toga oko njega tiho pati dosta ljudi, uključujući i njega samog.“

Kurir.rs

Bonus video:

00:15

Milena Radulović prošetala božanstvenu haljinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track