POČINJE 5 ILUSTROFEST: Tokom sedam dana za posetioce bogat program, specijalne radionice za najmlađe, a ULAZ JE SLOBODAN
Foto: Promo

prijavite se

POČINJE 5 ILUSTROFEST: Tokom sedam dana za posetioce bogat program, specijalne radionice za najmlađe, a ULAZ JE SLOBODAN

Kultura -

5. međunarodni festival Ilustracije - Ilustrofest održava se na Beogradskoj tvrđavi (Savsko šetalište) od 7. do 14. jula, uz generalno pokroviteljstvo Banke Poštanska Štedionica i partnere Festivala: opštinu Stari Grad, JP Beogradska Tvrđava i Beogradske pijace.

Izložbe

Na otvaranju će biti predstavljena velika međunarodna izložba najboljih ilustracija iz celog sveta. Izložbom su obuhvaćene ilustracije rađene za knjige za decu i odrasle, ilustracije iz oblasti dizajna i advertising-a, ilustracije u magazinima, društveno-odgovorne ilustracije kao i najbolji lični projekti svetskih kreativaca.

Ilustrofest
foto: promo

Ova izložba rezultat je godišnjeg takmičenja koje svake godine organizujemo u potrazi za novim kreativcima i svežim idejama sa željom da Beograd bude centar evropske i svetske kreativnosti!

Za učešće na ovogodišnjem međunarodnom festivalu ilustracije prijavilo se skoro 800 autora iz celog sveta! Izuzetan odziv umetnika od Njujorka do Moskve... dokazuje da je Festival prepoznat u svetskoj kreativnoj zajednici i predstavlja veliki podsticaj organizatorima za dalji razvoj festivala!

Ilustrofest
foto: promo

Njihovi radovi biće predstavljeni na velikoj međunarodnoj izložbi na svečanom otvaranju Ilustrofesta 7. jula na Beogradskoj tvrđavi (Savsko šetalište) u 20 časova. Tom prilikom biće organizovana i ceremonija proglašenja najboljih ilustratora, dodela nagrada i zabava u čast nagrađenih.

Besplatni sadržaj

Pored međunarodne izložbe najboljih ilustracija iz celog sveta, Ilustrofest tradicionalno organizuje i Art Bazar koji će ove godine trajati tokom vikenda i i 14. 7. od 18 do 22 časova. Zahvaljujući JP Beogradske pijace mladi ilustratori dobili su besplatan prostor za izlaganje svojih ilustracija i ilustrovanih predmeta (odeća, obuća, nakit, posuđe, torbe…) koje će posetioci moći da kupe direktno od autora i podrže lokalnu kreativnost.

Ilustrofest
foto: promo

Tokom vikenda (8. i 9. jula od 18 časova) na Kalemegdanu, biće organizovane besplatne radionice crtanja i ilustrovanja za decu koje drže mladi i talentovani umetnici. Deca će naučiti da ilustruju omiljene likove, naprave sami 3D igračke, biće organizovana i radionica ilustrovanja vezom za decu i roditelje.

Subota 8.7. od 18 časova radionica ilustrovanja za decu od 7 do 14 godina. Radionicu vodi ilustratorka Anđela Srejić.

Subota 8.7. od 19 časova - radionica veza (ilustrovanje na tekstilu tehnikom veza) za decu od 7 do 14 godina. Radionicu vodi master dizajna Cveta Šebez.

Nedelja 9.7. od 18 časova - radionica pravljenja 3D igračaka od kartona za decu od 3 do 8 godina. Radionicu vodi gost iz Rusije, Shamil Iakupov.

Ilustrofest
foto: promo

Nedelja 9.7. od 19 časova - radionica kaligrafskog pisma za decu od 7 do 14 godina. Radionicu vodi grafički dizajner Aleksandar Jovanović.

Ulaz je slobodan. Potrebno je da svoje dete prijavite na radionice na e-mail Festivala info@ilustrofest.com

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:12

TVRD JE ORAH VOĆKA ČUDNOVATA: Ovaj čovek je autor prvog GORSKOG VIJENCA u stripu, koji je mnoge oduševio! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track