Đurđev: Fenomen granica je danas bitniji nego ikada!
Foto: Privatna Arhiva

Đurđev: Fenomen granica je danas bitniji nego ikada!

Kultura -

„Od državne pa sve do one koja razdvaja privatno i javno - danas je važnije nego ikada govoriti o fenomenu granice, jer ako stvari nisu omeđene, ma o čemu da je reč, sav naš posao može biti uzaludan. Zato nam je bilo zadovoljstvo da objavimo knjigu ,,Fenomen granica" autora prof. dr Dragana Simeunovića, jer nam je veoma potrebna teorijska podloga kako bismo što lakše savladali prepreke u praksi, a kojih nije malo kada je reč o granicama,izjavio je predsednik Srpske lige i direktor Instituta za političko umrežavanje Aleksandar Đurđev.

Ono što, po mišljenju Đurđeva, ovu knjigu čini dodatno važnom jeste što je njen predgovor napisao prof. dr Darko Tanasković.

„Imati dva najveća živa srpska intelektualca, prof. Simeunovića i prof. Tanaskovića, na jednom mestu garant je kvaliteta ove knjige. Razgovarajući sa njima o važnosti odbrane države, očuvanju granica i državnom razlogu, najpre sam osetio dodatnu energiju i želju da zajedno sa ovakvim velikanima srpske naučne misli sam doprinos da Srbija ostane stabilna i sigurna u ovim teškim vremenima“, ocenio je Đurđev.

fenomen granica
foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track