CELA BIVŠA JUGA PAMTI NJENE VRELE SCENE S LAUŠEVIĆEM: Lepa Lela posle kultnog filma NESTALA! Danas je DIREKTORKA, a ovako izgleda
Foto: Printscreen YouTube

NEKAD I SAD

CELA BIVŠA JUGA PAMTI NJENE VRELE SCENE S LAUŠEVIĆEM: Lepa Lela posle kultnog filma NESTALA! Danas je DIREKTORKA, a ovako izgleda

Kultura -

Film "Šmeker", u kome naslovnu ulogu nosi Žarko Laušević, spada u red kultnih, a rame uz rame s njim igrala je i glumica Maja Mitić, koja mu je u ovom ostvarenju glumila devojku Lelu.

Njihov odnos u filmu bio je komplikovan, a cela bivša Jugoslavija i dalje pamti njihove vrele scene, koje su se upisale u istoriju domaće kinematografije.

Maja Mitić
foto: Printscreen YouTube

Otkako se proslavila u filmu "Šmeker", koji je objavljen davne 1986. godine, Maju nismo imali prilike da vidimo na filmu ili u nekoj seriji, sve do 2018, kada se pojavila u nekoliko epizoda serije "Urgentni centar". Razlog je taj što se fokusirala na pozorište, a osim što je glumica, ona je i rediteljka, koreografkinja i dramska pedagoškinja.

Malo ljudi zna da je Maja Mitić od 2017. godine umetnička direktorka i selektorka Nišvil džez teatarskog festivala u Nišu.

Maja Mitić, žarko Laušević
foto: Screenshot

Nakon uloge u filmu "Šmeker", gde joj je parnter bio Žarko Lauševič, rodila je ćerku i jednostavno nestala iz javnosti. Njen izbor nakon toga je bio rad u eksperimentalnom pozorištu i Dah teatru, gde je provela 25 godina.

Od njene uloge u filmu "Šmeker" promenilo se dosta toga, a glumica je pre dve godine u razgovoru za Kurir televiziju evocirala uspomene iz ovog perioda:

Maja Mitić
foto: Kurir Televizija

- Život se promenio skoro svim učesnicima tog filma. I meni, i Žarku, znamo šta se dogovorilo sa njegovim životom, znamo i sa Draganovim životom (Dragan Maksimović Maksa prim. aut.), kako je završio, onako tužno na Zelenom vencu, Zoran Radmilović je umro neposredno posle snimanja filma, ali je taj film osetio neki miris tih osamdeseth, sniman je '85. Ja sam tada bila student, onda sam ja skoro četvrt veka provela u jednoj nezavisnoj trupi "Dah teatar". U međuvremenu sam počela da režiram, a evo pet godina, već uređujem i selektujem Nišvil džez teatarski festival - rekla je Mitić i dodala da nije planirala da promeni profesiju:

Maja Mitić
foto: Kurir Televizija

- To nikada ne može da se planira, ali ja pripadam onoj generaciji koja je granična. Sada je potpuno normalno za ove mlade ljude od 25 godina da menjaju mesto gde rade, da menjaju mesto života, da rade od kuće, da jedna profesija može da pokriva nekoliko, sada živimo u vremenu da ako imaš ili nemaš posao radiš barem četiri posla u isto vreme. Ja se bavim umetnošću, to je onako najbliže, a kad malo bolje razmislim, i jeste izmišljotina krajem IX I XX veka režija. Režiju su do tada same trupe to radile. E sad, ovaj menadžerski posao, to je sasvim nešto drugo, to su neke sposobnosti koje sam stekla u nevladinom sektoru, jer je "Dah teatar" bio mala neformalna grupa i opet te muka natera, nemaš dovoljno novca da platiš nekoga ko bi to radio, pa onda ti kreneš u akciju oko toga - rekla je Maja Mitić.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:23

GLUMICA ŽALI ZA OMILJENIM HOBIJEM! Ivana Dudić: Volim da jašem, a nisam odavno... Možda ću uspeti ovog leta u Crnoj Gori

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track