POZNAT PROGRAM FILMSKOG FESTIVALA U VENECIJI: Na repertoaru ostvarenja velikana, a zbog štrajka u HOLIVUDU biće izmena
Foto: Profiemedia

ne propustite

POZNAT PROGRAM FILMSKOG FESTIVALA U VENECIJI: Na repertoaru ostvarenja velikana, a zbog štrajka u HOLIVUDU biće izmena

Kultura -

Na predstojećem jubilarnom 80. FIlmskom festivalu u Veneciji za Zlatnog lava boriće se brojna ostvarenja iz celog sveta.

Iako je aktuelan štrajk filmadžija u Holivudu, festival će se održati, s tim da će jedina promena biti u tome što prvo veče neće biti prikazan film "Challengers" sa Zendajom u glavnoj ulozi, već ostvarenje "Komandant".

Direktor festivala, Alberto Barbera istakao je da zbog aktuelnog štrajka pojedini glumci neće doći na festival, ali da će druga imena iz sveta glume prošetati crvenim tepihom.

Vudi Alen
foto: Profimedia

U distribuciji MCF MegaCom-a na predstojećem filmskom festivalu u Veneciji pored filmova "Udar sreće" u režiji Vudija Alena i "Palata" u režiji Romana Polanskog van konkurencije nalazi se i novi film Kventin Dupijea, "Daaaaali!".

U glavnom programu jubilarnog festivala nalaze se i filmovi "Obećana zemlja" u režiji Nikolaja Arcela sa Mads Mikelsenom u glavnoj ulozi, "Zver" u režiji Bernard Bonela, "Van sezone" u režiji Stefan Brizea, kao i "Memorija" u režiji Mišel Franka sa Džesikom Čestein u glavnoj ulozi.

Mads Mikelsen
foto: Sarajevo film festival

U zvaničnoj selekciji su i ostvarenja "Ja kapetan" u režiji Matea Garonea, dugoočekivan film koji će obeležiti predstojeću sezonu filmskih nagrada, zatim "Zelena granica" u režiji Anješke Holand, "Teorija svega" u režiji Tima Krugera kao i film "Jadna stvorenja" reditelja Jorgosa Lantimosa sa Emom Stoun, Markom Rafalom i Vilemom Dafoom u glavnim ulogama koji će svoju srpsku premijeru imati u bioskopima 12. oktobra.

Glavni takmičarski program

"Komandant", režija: Edoardo de Angelis (film koji otvara festival)

"Adagio", režija: Stefano Solima "La Bete", režija: Bertrand Bonello "Dogman", režija: Luc Besson "El Conde", režija: Pablo Larrain "Enea", režija: Pietro Castellitto "Zlo ne postoji", režija: Riusuke Hamaguchi "Ferari", režija: Majkl Man "Finalmente L’Alba", režija: Saverio Costanzo "Zelena granica", režija: Agnješka Holand "Holi", režija: Fien Troch "Hors-Saison", režija: Stephane Brize "Io Kapitano", režija: Mateo Garone "Ubica", režija: Dejvid Finčer "Lubo", režija: Đorđo Diriti "Maestro", režija: Bredli Kuper "Sećanje", režija: Mišel Franko "Poreklo", režija: Ava DuVernai "Jadnici", režija: Iorgos Lanthimos "Priscilla", režija: Sofia Coppola "Obećana zemlja", režija Nikolaj Arcel "Teorija svega", režija: Timm Kroger "Woman Off", režija: Malgorzata Szumovska, Michal Englert

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track