TARIK FILIPOVIĆ O SUSRETU S LEGENDARNOM SRPSKOM GLUMICOM: "U životu kao glumac dobijate nagrade kojih se retko sećate"
Foto: Fiji grupa

emotivno

TARIK FILIPOVIĆ O SUSRETU S LEGENDARNOM SRPSKOM GLUMICOM: "U životu kao glumac dobijate nagrade kojih se retko sećate"

Kultura -

Glumci Tarik Filipović i Darija Lorenc Flac izveli su komad "Da sam ptica" rediteljke Arije Rizvić u Rovinju, a u mnogobrojnoj publici se našla i njihova koleginica Svetlana Ceca Bojković.

Nakon aplauza i poklona, glumci su napravili fotografiju, koju je Tarik podelio na društvenim mrežama, uz vrlo simpatičan opis.

"U životu kao glumac i kao umetnik dobijate nagrade i priznanja kojih se retko ili nikad sećate, ali se sećate najvećih nagrada. Ovacije zadovoljne publike, a posebno pohvale velikih glumaca koji su ispred vas godinama i iskustvom i koje ste uvek cenili i divili vam ostaju u srcu.

Boris Dvornik, Mustafa, Špiro, Vanja, Gregurević, Zdravka, Genda, Polič... Njihove pohvale za vaš rad su neprocenjive, a takav je bio i susret sa glumačkim gigantom Svetlanom Bojković posle predstave Da sam ptica u Rovinju. Suze, zagrljaji, čista emocija“, napisao je Tarik pored objave.

Komad po istinitoj priči

Radnja predstave prati mladi brčni par koji sa svojom ćerkom krajem devedesetih godina beži iz okupiranog Sarajeva. Sa samo dve torbe u ruci stižu u Beč u kojem iz ratnih ruševina moraju osmisliti i iznova izgraditi život i pronaći sreću.

Njihova sudbina je tek jedna od mnogih sličnih sa naših prostora, u kojem su izbeglištvo ili (već godinama aktuelna) ekonomski motivisana emigracija na ovaj ili onaj način obeležili gotovo svaku porodicu.

predstava Da sam ptica
foto: Fiji grupa

Upravo zbog toga je ovo predstava širokog dosega, koja može dopreti do vrlo široke i raznolike publike koja će u likovima i sudbini Mirne i Amira lako prepoznati sebe i osobe iz svoje okoline.

Tekst se temelji na ličnim iskustvima bosanskih izbeglica prikupljenih kroz intervjue, a proširen je i obogaćen ličnim iskustvima autorskog tima čije su sopstvene životne priče tesno povezane sa temom i motivima predstave.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:55

CECA BOJKOVIĆ UOČI PREMIJERE: Igrala sam majku Draganu Bjelogrliću, sada i njegovom sinu Alekseju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track