SERIJA PORODIČNO BLAGO JE POPULARNA I U MAĐARSKOJ: Za sve je kriva EVA RAS, a evo šta je napravila na snimanju uz amin PAVIĆA
Foto: Printscreen, Kurir Televizija

možda niste znali

SERIJA PORODIČNO BLAGO JE POPULARNA I U MAĐARSKOJ: Za sve je kriva EVA RAS, a evo šta je napravila na snimanju uz amin PAVIĆA

Kultura -

Radio-televizija Srbije, svakog radnog dana i vikendom, emituje igranu seriju "Porodično blago", autora Siniše i Ljiljane Pavić.

Siniša Pavić
foto: RTS

Serija je savremena priča o čoveku koji, iz plemenitih pobuda, prekrši zakon, malo, ali dovoljno da postane žrtva apsurdne komedije koju nazivamo životom.

Novac sumnjivo stečen, pa odmah izgubljen, počinje da menja živote i sudbine svih koji čudnim spletom događaja dođu u dodir sa njim.

U priču je upletena velika galerija savremnih likova - srednjoškolaca, studenata, advokata, sudija, direktora, fudbalera, majstora i boksera.

Milan Kalinić, Porodično Blago
foto: Printscreen/Youtube

Porodično blago, odavno zakopano, zaboravljeno i uporno traženo, metafora je za izgubljene i zaboravljene porodične i ljudske vrednosti.

U glavnim ulogama: Svetlana Bojković, Mihajlo Janketić, Vesna Trivalić, Žika Milenković, Nebojša Glogovac, Mirjana Lazarević, Vukašin Marković, Snežana Savić, Danilo Lazović, Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Branko Cvejić.

Eva Ras
foto: Pulski filmski festival

Ulogu konobarice sjajno je odigrala Eva Ras.

- U seriji mi je Siniša Pavić dopustio da psujem na mađarskom. U Mađarskoj nije dozvoljeno psovati na televiziji, a "Porodično blago" se pratilo i bilo je veoma popularno na jugu te zemlje. To su veoma masne psovke. Naš narod je obožavao kad Eržebet kaže: "Mačak, ne sereš više" - otkrila je glumica u razgovoru za Kurir.

Kurir.rs

Bonus video:

03:57

JA SAM NA MATURU IŠLA U ČARŠAVU, NIJE BILO SEKE ALEKSIĆ DA MI POMOGNE Eva Ras: I meni su se tad rugali, USPELA SAM IZ INATA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track