PAVLE MENUSR ZVEZDA NOVOG FILMA "GOLGETER": Poznat datum svetske premijere, a ovo je ZAPLET koji će podići prašinu
Foto: Damir Dervišagić

uspešan

PAVLE MENUSR ZVEZDA NOVOG FILMA "GOLGETER": Poznat datum svetske premijere, a ovo je ZAPLET koji će podići prašinu

Kultura -

Na Filmskog festivalu u Motovunu premijerno će biti prikazan kratki film "Golgeter", nastao po scenariju i u režiji Ivana Stojiljkovića.

Pavle Mensur
foto: Promo

Glavni junak ove priče je srednjoškolac Nikola, koji se sveti svom treneru zbog nekoliko fudbalskih utakmica koje je presedeo na klupi tako što izmisli da ga je on seksualno zlostavljao. Informacija neočekivano postaje udarna vest u medijima i dospeva na sve naslovne strane. Glavnu ulogu igra Pavle Mensur, a u podeli su i Sena Đorović, Ivan Vučković, Igor Filipović, Aleksandar Đinđić, Vahid Džanković i Luka Maljević.

Ivan Stojiljković
foto: Promo

- U priči "Golgeter" posledice po optuženog trenera dolaze iz laži. Pored toga što je trener optužen za seksualno zlostavljanje, optužba uključuje odnos s muškarcem. U maloj i patrijahalnoj sredini, pogotovo u okvirima mačo fudbalskog sveta, on biva skrajnut i demonizovan. Iako omiljen kod svojih igrača, trener nema prostora da se odbrani, već mora da se iseli iz svog rodnog grada. Zauvek ostaje obeležen. Trenera kroz ceo film gradimo kao pohotnog silovatelja, a zapravo ga tretiramo kao svojevrsni Mekgafin. Njegova pojava na kraju nam bez sumnje daje na znanje da je Nikola s razlogom neko vreme nakon "incidenta" postao povučen i tih, jer se zapravo uplašio laži koja se otrgla kontroli - izjavio je na kraju snimanja Stojiljković za portal Filmskog centra Srbije.

Leto kad sam naučila da letim
foto: Damir Dervišagić

Producenti filma su Marija Stojanović i "Sense prodakšen", koji stoji iza hit ostvarenja "Leto kad sam naučila da letim", a njegov nastanak podržali su Filmski centar Srbije i Kreativna Evropa Medija.

Kurir.rs

Bonus video:

02:54

PAVLE MENSUR O PSIHIČKOM I FIZIČKOM ODRICANJU ZA ULOGU: Ovoliko kilograma je morao da skine, a OVO SU MU UTISCI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track