AIDA GARIFULINA STIŽE U BEOGRAD: Jubilarno izdanje OPERE NA VODI obeležiće ekskluzivni nastup svetkse primadone ispred Geozavoda
Foto: promo

AIDA GARIFULINA STIŽE U BEOGRAD: Jubilarno izdanje OPERE NA VODI obeležiće ekskluzivni nastup svetkse primadone ispred Geozavoda

Kultura -

Peto, jubilarno izdanje Opere na vodi biće obeleženo spektakularnim koncertima na otvorenom koji su prava ekskluziva u svim svetskim metropolama. Manifestacija će biti održana 8. i 9. septembra, u 20.30 sati, na platou Geozavoda u Beogradu na vodi. Specijalno za tu priliku ove godine će prvi put biti postavljen jedinstveni amfiteatar koji će plato Geozavoda pretvoriti u pravu opersku scenu.

Prvog dana manifestacije na programu će biti remek-delo Đakoma Pučinija, jednog od najvećih kompozitora italijanske opere. Boemi su prava filmska priča o strasti, ljubavi i pohlepi, a ekskluzivno za tu priliku nastupiće najpopularnija primadona Aida Garifulina, za koju kažu da je u sadašnjem vremenu operske scene najlepši lirski glas i koja je poznata po tome što je delila scenu sa čuvenom pop zvezdom Robijem Vilijamsom i tenorom Andreom Bočelijem. U ostalim ulogama biće tenor Mateo Roma i bariton Željko Lučić, u pratnji hora, solista i baleta Nacionalne opere iz Temišvara. Dirigent ovog specijalnog izvođenja biće maestro Dejan Savić.

Opera na vodi
foto: promo

Druge večeri manifestacije, pod dirigentskom palicom maestra Srboljuba Dinića, Simfonijski orkestar i Hor RTS-a izvešće jedinstveni Koncert filmske muzike iz najpopularnijih blokbastera kao što su filmski serijali o "Džejmsu Bondu", "Ratovi zvezda", "Igra prestola", "Pink Panter" i mnogi drugi.

Obe večeri pratiće nesvakidašnji specijalni scenski efekti i Gala opening Ceremony, kao i specijalna Opera Garden zona. I ovogodišnja Opera na vodi potvđuje da Beograd i Srbija predstavljaju prestonicu kulture i umetnosti, a Beograd na vodi nastavlja sa tradicijom održavanja koncerata na otvorenom koji su prava poslastica za sve ljubitelje muzike. Zato dođite da zajedno uživamo u nezaboravnim i vanvremenskim kompozicijama, spektakularnoj scenografiji i kostimima – događaju koji će vas zasigurno ostaviti bez daha.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:36

Otisak epohe③: Kvintesencija kineske kulture – kunću opera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track