POČEO NIŠVIL DŽEZ FESTIVAL: Trajaće četiri dana kada se očekuje nastup 24 svetski poznata benda i solista (FOTO)
Foto: Kurir/M.S.

GLAVNI PROGRAM POČINJE 10. AVGUSTA

POČEO NIŠVIL DŽEZ FESTIVAL: Trajaće četiri dana kada se očekuje nastup 24 svetski poznata benda i solista (FOTO)

Kultura -

Nišvil džez festival počeo je večeras u Nišu pratećim manifestacijama u Džez muzeju u Tvrđavi i amfiteatru na niškom keju kod spomenika Šabanu Bajramoviću. Ovaj festival će u 10 dana okupiti više desetina hiljade građana koji će prisustvovati zapravo festivalu dobre muzike.

Nišvil
foto: Kurir/M.S.

Glavni program počinje 10. avgusta i trajaće četiri dana kada se očekuje nastup 24 svetski poznata benda i solista.

Nišvil
foto: Kurir/M.S.

- Nišvil je praktično počeo nastupom muzičke radionice "Voice" ispred džez muzeja u niškoj tvrđavi. To je dvadesetpetočlana grupa iz Niša koju predstavljaju sve generacije, a neguju izvođenje hard, običnog rokenrola pa i druge svetski poznate kompozicije. U amfitetru kasnije večeras počinje "Nišvil džez teatar" što je poslastica za ljubitelje pozorišta. Predstaviće se teatar iz Krakova(Poljska), "Migros" sa predstavom "Odjeci". Predstava govori o aktuelnom pitanju migracija- rečeno nam je u Nišvil timu.

Ove godine Nišvil džez festival okupiće 900 muzičara na 16 bina. Prateći programi kao što su strip programi, radionice za decu u svetu muzike, hip hop stejdž i pregršt drugih manifestacija, trajaće do 13. avgusta kada se i završava festival. Pored svih ostalih bendova , publika očekuje nastup "Dubioze kolektiv" koji se očekuje prve večeri, a tu je svakako i Eurokubans, četrnaestorka od koji su trojica nosioci Gremi nagrade .

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:16

Kanski festival

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track