SVAKO OD NAS JE DAVAO PO 5 FRANAKA DA SKUPIMO ZA HRANU I PIĆE! Glumica o odrastanju na dva KONTINENTA i sturdiranju u PARIZU
Foto: Damir Dervišagić

ŽIVOT KAO UVERTIRA U GLUMU

SVAKO OD NAS JE DAVAO PO 5 FRANAKA DA SKUPIMO ZA HRANU I PIĆE! Glumica o odrastanju na dva KONTINENTA i sturdiranju u PARIZU

Kultura -

Jedna od naših najangažovanijih glumica Tamara Krcunović kao bazu za profesiju kojom se danas uspešno bavi navodi odrastanje na dva kontinenta. Posle francuskog obdaništa u Beogradu, osnovne škole u Alžiru i srednje na Kipru, glumačka akademija je privremeno vratila u Beograd sve do postdiplomskih studija u Parizu.

Tamara Krcunović
foto: Ljubomir Dorontić

Ono što je naučila u različitim sredinama i kulturama danas koristi na sceni pa je možda u tome ključ zašto je ni publika ni kritika ne svrstavaju u jedan kalup ili žanr. Svoje umeće koristi i kao producent, a predstava kojoj je završila prošlu sezonu "Laž" u BDP donela joj je mnogo dobrih kritika.

Predstava 'Laž'
Predstava "Laž"foto: Miša Obradović

Danas ne skriva koliko joj pomaže bogato životno iskustvo i činjenica da je odrastala u nekoliko država.

- Rasla sam u Alžiru među ljudima koji drugačije izgledaju i imaju drugačije običaje, navike, jezike. To detetu otvori širinu prema različitostima u svakom smislu. Uvek se setim svoje osnovne škola koja je bila na vrhu brda i s pogledom na alžirsku luku. Iz školske klupe sam kroz prozor gledala prekookeanske brodove i one koji dolaze iz Evrope. Otišla sam tamo kada mi je bilo šest godina, a pre toga sam ovde ovde išla u francusko obdanište - istakla je Tamara za TV Ekran i potom dodala kako je školovanje na dva jezika odvelo i u francusku prestonicu.

Tamara Krcunović, Predstava Laž
foto: Miša Obradović

- Svi moji drugari sa klase su danas divni francuski glumci i u kontaktu smo. Ti dani u Parizu bili su fenomenalni, uvek se setim Aznavurove pesme "La boem" koja priča o odrastanju na Monmartru, blejanju po tim ulicama u vreme kada ništa nije bilo toliko važno. Svako od nas da po 5 franaka i skupimo da kupimo hranu i piće.

Nakon svega, dramska umetnica je sigurna da bi osim u Beogradu mogla da živi samo u još jednom gradu.

Tamara Krcunović
foto: Ljubomir Dorontić

- Jedino u Parizu. Francusku smatram svojom zemljom koliko i Srbiju jer kad čovek odraste uz neki jezik i kulturu, stvori se osećaj pripadnosti. A Francuska mnogo ulaže u kulturu. Dobijala sam stipendiju, pa se desi da mi jedan mesec uplate dupli novac. Prijavim, a oni kažu da nije greška već da sam to dobila za knjige koje želim da kupim - istakla je glumica koju smo gledali u brojnim domaćim serijama među kojima je poslednja u nizu "Južni vetar: Na granici".

(Kurir.rs / TV Ekran)

Bonus video:

02:09

MILOŠ BIKOVIĆ OTKRIO DA LI JE BIO U SVEMIRU: Spremao sam se za kosmonauta i vozio se avionom u slobodnom padu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track