"PROBLEM JE ŠTO SU PRIKAZALI ČETNIKE U SARAJEVU NA DRUGAČIJI NAČIN" Dević na Kurir TV: Ne možete filmu suditi po trejleru
Foto: Kurir televizija

“Heroji Halijarda”

"PROBLEM JE ŠTO SU PRIKAZALI ČETNIKE U SARAJEVU NA DRUGAČIJI NAČIN" Dević na Kurir TV: Ne možete filmu suditi po trejleru

Kultura -

Promocija filma režisera Radoša Bajića “Heroji Halijarda” koji govori o spasavanju američkih vojnika u Drugom svetskom ratu na Sarajevo Film Festivalu izazvala je burne reakcije u ovom gradu.

Zbog čega je trejler filma iazvao ovakve reakcije odgonetnuo je istoričar Nemanja Dević u "Pulsu Srbije" na Kurir televiziji.

- Emitovan je trejelr od dva i po minuta, možda je film gori, možda film zaista ima neku prosrpsku propagandu, a možda imaju i neke činjenice na koje niste obratili pažnju. Kako na osnovu dva i po minuta trejlera možete suditi celom filmu. Glavni problem je taj što su u Sarajevu doživeli da se tu pojavljuju četnici na filmskom platnu, koji ne izgledaju kako je dosad prikazivano u komunističkoj, pa u bošnjačkoj propagandi. Oni nose brade, ali se ne bore rame u rame sa Nemcima, nisu isto što i Ustaše, pokret su otpora, itd - rekao je Dević, pa dodao:

01:06

PROBLEM JE ŠTO SU PRIKAZALI ČETNIKE U SARAJEVU NA DRUGAČIJI NAČIN Dević na Kurir TV: Ne možete filmu suditi po trejleru

- Ne vidim mesta za incident, ali vidim priliku za razgovor. Neka neko od kolega iz Sarajeva suprostavi drugačije viđenje, ali ne ideološko, već neka predoči neke dokumente koji bacaju drugačije svetlo. Smatram da je to razumno i dobrodošlo.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track