PRVO GOSTOVANJE BEOGRADSKOG BENDA "KOI KOI" U VRANJU: Muzička grupa priredila NEZABORAVNU žurku u Omladinskom kulturnom centru
Foto: Kurir/T.S.

ODRŽAN PRVI NASTUP U VRANJU

PRVO GOSTOVANJE BEOGRADSKOG BENDA "KOI KOI" U VRANJU: Muzička grupa priredila NEZABORAVNU žurku u Omladinskom kulturnom centru

Kultura -

Koncert grupe Koi Koi održan je nedavno u Vranju, ali je interesovanje za muziku benda I dalje veliko u gradu podno Pržara . Svirka je podigla Vranjance na noge, a muzičari su briljirali na nastupu.

Ovo je bilo i prvo gostovanje beogradskog benda Koi Koi u Vranju, a publika je đuskala do sitnih sata.

Noć za pamćenje, iako su bili na ivici da otkažu koncert a, otkrivaju članovi benda.

Nastup je bio upriličen u Omladinskom kulturnom centru u atrijumskom delu sale koja je bila prepuna do poslednjeg mesta. Ulaz je bio besplatan.

Koi Koi, Vranje
foto: Kurir/T.S.

Vranjanka Emilija Đorđević, bas vokal grupe Koi Koi kaže za Kurir da je ovo bilo veče za pamćenje.

“Koncert će biti za pamćenje, imali smo i specifičnu situaciju, zato što se naš bubnjar razboleo i jedva smo uspeli da se dogovorimo da dođemo. Bili smo na ivici da otkažemo koncert , ali pošto smo se dogovorili sa bendom da su jedini gradovi koji se ne otkazuju Vranje i Beograd, tako da smo napravili fenomenalni koncert , bila je fantastična atmosfera. Vranjanci su bili malo u početku onako suzdržani, ali su se vrlo brzo opustili I krenuli da igraju sa nama i između sebe bila je odlična žurka. Jako smo zadovoljni svirkom bio je izuzetno dobar zvuk. Naš tonac je radio ljudi su komentarisali kako je bilo dobro ozvučenje i ceo zvuk benda. Tako da eto to je još jedan plus i još jedan od uspešnijih nastupa”, napominje Emilija.

Koi Koi, Vranje
foto: Kurir/T.S.

Ovo je bio i prvi nastup beogradskog benda Koi Koi u Vranju.

“Prvi put smo svirali u Vranju “što nas je dodatno motivisalo da se još više damo”. I nadam se da će sledeći put da bude još bolje I da ćemo da napravimo još bolju žurku iako je ova bila fenomenalna”, ističe Emilija Đorđević, baš vokal grupe.

Koncert grupe Koi Koi održan je nedavno u Vranju na obeležavanju Međunarodnog dana mladih, ali je interesovanje za muziku benda I dalje veliko u gradu podno Pržara. Organizator je Kancelarija za mlade Grada Vranja pod pokroviteljstvom Grada Vranja. Pored benda Koi Koi nastupila je i predgrupa iz Niša “Sky hook” kao i di-džejevi na otvaranju i zatvaranju ovog događaja.

Koi Koi, Vranje
foto: Kurir/T.S.

Na muzičkoj sceni Koi Koi je pravo osveženje, potvrda tome su nastupi I nagrade I nominacije kojima mladi muzičari mogu da se pohvale. Evo šta je o bendu zabeležio Moonlee Records.

“KOIKOI su genre-fluid, ass-moving, mood-swinging indie-rock bend iz Srbije, koji je brzo postao jedno od najvrućijih novih imena indie scene bivše Jugoslavije. Svojim izvrsnim debitantskim albumom 'Pozivi u stranu' (Moonlee Records, 2021.) i energičnim live nastupima popunjavaju prazninu između intime undergrounda i mainstream glamura, te brzo osvajaju publiku gde god se pojave.

Njihova muzika donosi onu najprimamliviju formu drugačijeg popa, koji je u isto vreme svileno blagozvučan i igrivo bučan, radijski senzibilan i rockersko silovit, a uvek pod velom hipnotičnog balkanskog melosa, prepleta ekstaze i nostalgije. Zanosna žensko-muška višeglasja sa svojstvenim seksipilom dođu kao trešnja na vrhu najokusnije torte.

Koi Koi, Vranje
foto: Kurir/T.S.

U 2022. godini KOIKOI je osvojio najvažnije glazbene festivale u regiji bivše Jugoslavije (Exit, INmusic, Arsenal, MENT), a također je svirao na mnogim festivalima diljem Europe (Eurosonic, Tallinn Music Week, Peel Slowly And See, PIN Conference Skopje, Sharpe Bratislava), gde su primili odlične kritike svojih nastupa. ESNS je prepoznao i nominirao KOIKOI za Music Moves Europe Awards 2023 za najbolje nove europske bendove.

KOIKOI su biser za sve, koji su na vreme shvatili, da je kvalitetan napredni pop novi punk”, navodi Moonlee Records.

KOIKOI su: Marko Grabež (gitara, vokal)

Ivana Miljković (sint, vokal)

Emilija Đorđević (bas, vokal)

Ivan Pavlović Gizmo (bubanj, semplovi)

(Kurir.rs/T.S.)

Bonus video:

02:12

EL FUEGO, BEND U USPONU! Pesma je postala viralna, A OVAJ POZNATI PEVAČ IM JE POMOGAO ZA SVE: On je prosto fenomenalna osoba!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track