JUBILARNI 10. KUSTENDORF KLASIK: Gosti festivala naš mladi violončelista Petar Pejčić i ruski pijanista Oleg Akuratov
Foto: Heike-Schmidt

sve spremno

JUBILARNI 10. KUSTENDORF KLASIK: Gosti festivala naš mladi violončelista Petar Pejčić i ruski pijanista Oleg Akuratov

Kultura -

Festival klasične muzike Kustendorf klasik održaće se 2. i 3. septembra 2023. godine u etno-selu Mećavnik, Mokra Gora.

Emir Kusturica, Kustendorf klasik
foto: Kurir/Z.Š.

Jubilarno 10. izdanje zajednički je projekat renomiranog srpskog režisera Emira Kusturice i kompanije "Gasprom njeft", navodi se u saopštenju.

U takmičarskom delu festivala nastupiće mladi muzičari iz Srbije i Rusije, studenti Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda, Niša, Moskve, Omska, Tjumenja, Orenburga, Hanti-Mansijska, a prvi put i studenti sa odseka Muzičke umetnosti, Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini / Kosovska Mitrovica.

O dobitnicima nagrade festivala Zlatna matrijoška odlučiće međunarodni žiri koji će činiti dirigent Mihail Golikov, umetnički direktor i glavni dirigent Državnog simfonijskog orkestra Lenjingradske oblasti, zatim Danijela Jović, direktorka Škole za muzičke talente u Ćupriji, i kompozitor, dirigent, multiinstrumentalista i producent Aleksandar Sedlar. Pored takmičarskog programa, u večernjim satima održavaće se koncerti proslavljenih domaćih i svetskih umetnika.

Oleg Akuratov
foto: Ustupljene fotografije

Na festivalu će prvi put nastupiti ruski pijanista, kompozitor i vokalni solista Oleg Akuratov i naš mladi violončelista Petar Pejčić uz pratnju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" pod dirigentskom palicom njegovog oca Radeta Pejčića.

Petar Pejčić
foto: Clara Evens

Program festivala obogatiće i nastupi učenika Škole za muzičke talente iz Ćuprije i Muzičke škole "Mokranjac" iz Beograda.

Kurir.rs

Bonus video:

11:59

FRULA JE NJENA LJUBAV! Koliko god bila talentovana i uporna Neda svoje znanje NE MOŽE da usavršava u Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track