DRUGO VEČE GITARIJADE PROŠLO U ZNAKU MARKA MENDOZE: Poznati finalisti koji se bore za titulu pobednika
Foto: Aleksandar Canić

tradicija

DRUGO VEČE GITARIJADE PROŠLO U ZNAKU MARKA MENDOZE: Poznati finalisti koji se bore za titulu pobednika

Kultura -

Rokonačelnik Marko Mendoza izdominirao je Kraljevicom i održao je sinoć spektakularni koncert na Gitarijadi u Zaječaru. On je opravdao očekivanja fanova i domaćina.

Gitarijada, Marko Mendoza
foto: Aleksandar Canić

No, da krenemo redom – nakon drugog polufinala, u kojem su takmičari pokazali zavidnu spremnost, žiri je odabrao petoro finalista – Echo Spiritus, Charna, MK & Saso Mange, Promonael i David i Golijati.

Revijalni deo programa otvorili su pobednici BARF festivala, Cardinal Point, sjajno pripremivši publiku za Generaciju 5. Predvođeni mladim i harizmatičnim frontmenom Milošem Bajatom, Krle i Ilke su još jednom pokazali zašto su jedan od najusviranijih bendova na sceni – od „Dolazim za 5 minuta“ i „Spakuj se, požuri“ do „Najjači samo ostaju“ i kultne balade „Ti samo budi dovoljno daleko“, Generacija 5 je, pored fanova različitog starosnog doba, oduševila i Mendozu koji je izrazio želju da nastupa sa njom na zajedničkoj turneji.

Gitarijada
foto: Aleksandar Canić

Senjor Mendoza je zatim suvereno zagospodario binom – od prvog takta hita „Viva La Rock“ bilo je jasno da ćemo gledati nezaboravan koncert. U savršenoj formaciji trija, s gitaristom Ivanom Kelerom i bubnjarom Krisom Alanom, Marko je ređao numere sa svoja četiri albuma – koliko god bio maestralan basista, Mendoza je i odličan frontmen – sa neverovatnom energijom dizao je publiku, tražio da peva sa njim, a tokom legendarne „Give Peace A Chance“ sišao je sa scene i napravio krug kroz Kraljevicu, što je oduševilo prisutne.

Gitarijada
foto: Aleksandar Canić

Ispraćen ovacijama, Marko je obećao da će se vratiti u Srbiju i održati mini turneju.

Gitarijada
foto: Aleksandar Canić

Drugo veče najstarijeg festivala na Balkanu zatvorila je sve popularnija grupa Smak Plus, koja je vanvremenskim hitovima „Profesor“, „Šumadijski bluz“ i „Crna dama“ obojila noć nostalgijom i dobrim zvukom.

Kurir.rs

Bonus video:

03:13

DOKTOR NELE KARAJLIĆ ZA KURIR TV: Lek za koronu je VAKCINA i ROKENROL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track