ZVANIČNO ZAVRŠENA 56.GITARIJADA: Poznati muzičar se popeo na vrh bine, atmosfera dovedena do usijanja, a ovaj BEND JE TRIJUMFOVAO
Foto: Aleksandar Canić

praznik rokenrola

ZVANIČNO ZAVRŠENA 56.GITARIJADA: Poznati muzičar se popeo na vrh bine, atmosfera dovedena do usijanja, a ovaj BEND JE TRIJUMFOVAO

Kultura -

Sinoć je pobedom banjalučke grupe Čarna i sjajnim nastupima Osvajača, Mortal Kombata, Nevernih beba i Neleta Karajlića zvanično završena ovogodišnja Gitarijada u Zaječaru.

Banjalučani su očigledno trijumfovali na festivalu, jer je pored Čarne, nagradu "Momčilo Moša Radenković“ za najbolji vokal osvojio Marko Kelečević, frontmen benda MK & Saso Mange. Po mišljenju publike, najbolja grupa je Promonael iz Bačkog Petrovca.

Grupa Čarna
Grupa Čarnafoto: Aleksandar Canić

Rokonačelnik Marko Mendoza je, uručivši nagradu pobednicima, istakao da se nada da je ovo podsticaj za građenje uspešne karijere Čarni i savetovao im da nikada ne odustaju od svojih snova i muzike.

U revijalnom delu programa, ne zna se koji bend je bio bolji - Osvajači su standardno podigli publiku klasicima "Pronađi me", "Krv i led" i baladama, dok su Neverne bebe predstavile nove članove - bubnjara Miloša Ratkovića i violinistkinju i vokal Jovanu Jevtić, koja menja Tijanu Sretković dok je na porodiljskom odsustvu.

grupa Osvajači
grupa Osvajačifoto: Aleksandar Canić

Zaječarska Gitarijada je posebno važna za Neverne bebe, jer su na njoj indirektno pobedile pre četiri decenije kada su Milan i Vlajko Đurđević nastupali sa svojim bendom Nova Zemlja.

zajecarska gitarijada
foto: Aleksandar Canić

Nele Karajlić je odmah dao gas svojim hitovima „Nedelja kad’ je otišo Hase“, "Zenica Blues" i "Balada o Pišonji i Žugi", dovodeći tehničare na ivicu nervnog sloma penjući se po konstrukciji bine i jureći između svojih muzičara s energijom na kojoj bi mu pozavideli i trogodišnjaci.

Neverne bebe
Neverne bebefoto: Aleksandar Canić

Čast da svojim nastupom zatvori 56.Gitarijadu dobila je grupa Mortal Kombat, koja je otprašila energičan set na radost mnogobrojnih i evidentno mladih fanova - "Papučar", "Šoferska pesma" i "Teški metal" odjekivali su Kraljevicom duboko u noć.

zajecarska gitarijada
foto: Aleksandar Canić

Opšti utisak je da je Gitarijada opravdala sva očekivanja i da se ponovo vraća nastupima stranih grupa na zahtev srpskih i regionalnih posetilaca.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:00

NIKAD EMOTIVNIJE NA ZAJEČARSKOJ GITARIJADI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track