PRVI PUT SAM BIO U KADRU S NJOM I PRVI PUT NA KONJU. NISAM ZNAO KOGA VIŠE DA SE PLAŠIM! Glumac o snimanju koje će dugo pamtiti
Foto: Promo

profesija puna izazova

PRVI PUT SAM BIO U KADRU S NJOM I PRVI PUT NA KONJU. NISAM ZNAO KOGA VIŠE DA SE PLAŠIM! Glumac o snimanju koje će dugo pamtiti

Kultura -

Tu negde između prve i druge sezone serije "Tajne vinove loze", u kojoj igra advokata glavnog junaka Vuka Tomovića, glumac Ivan Tomić predstavio se televizijskoj publici i kao vlasnik luksuznog hotela na Zlatiboru oko kojeg se vrti radnja romantične krimi-komedije "Ljubav ispod zlatnog bora". Pasionirani gledaoci serija dobro ga poznaju i kao inspektora Coleta u "Igri sudbine". Kad se sve sabere, okolnosti poslednjih nekoliko godina Ivana su nekako okrenule ka televiziji.

Ivan Tomić
foto: Promo

Na pitanje o tome postoje li najbolje godine za glumca, Ivan je u intervjuu za TV Ekran objasnio:

- Vrlo je važno kako glumac izgleda. Ovo je trenutak u kojem se moj izgled poklopio sa onim šta se traži. Dođu godine kad čovek može da bude plodniji, kad je dovoljno zreo, a još pokretljiv i mlad. A da li bih mogao ovako da igram da nisam odigrao sve one predstave u "Bošku Buhi", u BDP, u nekim alternativnim pozorištima? Mislim da ne. Ne postoji uspeh preko noći. Meni su ove uloge došle u trenutku kad sam za njih bio spreman i to je važno.

Ivan Tomić
foto: Promo

Normalno je i prirodno da glumac svoje osobine deli sa likovima koje igra. O svom imenjaku kog igra u seriji "Ljubav ispod zlatnog bora" Ivan je rekao:

- Taj glavni junak pokušava da pobegne iz kriminalnog miljea koji mu je zaostavština. Otac mu je bio kriminalac i nudio je sinu da nastavi njegovim stopama. Ipak, Ivan prekida destruktivnu porodičnu tradiciju i postaje uspešan čovek koji je napravio bogatstvo na pošten način. Zato mi je taj lik vrlo blizak. Jer, prvi sam u porodici koji je završio fakultet i bavi se umetnošcu, i ljudi koji prvi u svojim porodicama pokušavaju da naprave nešto prepoznaće se u ovom liku. Pokušavam da shvatim čoveka koga igram, da ga nađem u sebi. Jer, svi smo mi u nekom trenutku plemeniti, onda slažemo, pa smo slabi ili hrabri. Svi smo i tragični, jer život je tragičan, ali smo i komični.

Ivan Tomić
foto: Promo

Snimanje ove serije Ivan će pamtiti po brojnim anegdotama.

- Uživao sam u svakoj sekundi. Prvo smo snimili scenu zavodenja u kojoj smo Katarina Radivojević i ja na konjima. Prvi put sam bio u kadru s njom i prvi put na konju. I nisam znao koga više da se plašim... (smeh) Bilo je uzbudljivo i zahtevno. Sjajno smo radili, razumeli smo se i jedni drugima dopuštali hrabrost u glumi i scenama - zaključio je Ivan.

(Kurir.rs / TV Ekran)

Bonus video:

01:16

ZVEZDA SERIJE IGRA SUDBINE: Sreću pronalazim u malim stvarima, a najsrećnija sam kada obradujem ćerku STIGAO NOVI ČLAN PORODICE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track