TRUDIO SAM SE DA NE IDEM U TEORIJE ZAVERE! U "Tomi" je bio Zoran Radmilović, a sada je oživeo ovu ISTORIJSKU LIČNOST
Foto: Slobodan Pikula

nova transformacija

TRUDIO SAM SE DA NE IDEM U TEORIJE ZAVERE! U "Tomi" je bio Zoran Radmilović, a sada je oživeo ovu ISTORIJSKU LIČNOST

Kultura -

Jedan od najintrigantnijih perioda Jugoslavije pretočen je u 10 epizoda nove igrano-dokumentarne serije "Drug Marko". Serijal je zasnovan na svedočanstvima i istorijskim činjenicama, a emituje se utorkom na Prvom programu RTS.

Radomir Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Glavnu ulogu Aleksandra Rankovića tumači Nebojša Dugalić, dok ga u mlađim danima igra Pavle Čemerikić. Njegovu suprugu Slavku Ranković igra Vaja Dujović. Jednu od uloga ima i glumac Radomir Nikolić, koji je istakao da se ozbiljno pripremao za ulogu Slobodana Penezića Krcuna.

Radomir Nikolić
foto: Slobodan Pikula

- Trudio sam se da ne idem u teorije zavere, već samo da saznam činjenice, u čemu mi je mnogo pomogao sjajan scenario, ali i razgovori s Nedeljkom - objašnjava Radomir i navodi da mu je nezgodno bilo što, recimo, ne postoji audio-zapis Krcunovog govora, tako da je morao u dogovoru s rediteljem da mu dodeli dijalekt.

- Projektu smo pristupili veoma ozbiljno, dugo su trajali istraživanje i priprema serije - sve sa željom da o tim ozbiljnim temama progovorimo neostrašćeno i što više objektivno, uz pomoć istoričara i dramskih konstrukcija zasnovanih na činjenicama - dodaje reditelj Nedeljko Kovačić.

serija Drug Marko
foto: Slobodan Pikula

U ulogama ostalih istorijskih ličnosti su Dragan Vujić Vujke (Josip Broz Tito), Hadži Nenad Maričić (Dobrica Ćosić), Milica Janevski (Zina Penezić Belić), Milivoj Petrović (Mića Ranković), Đorđe Kadijević (Slobodan Ranković), Aleksandar Srećković Kubura (Ivan Gošnjak), Vladan Dujović (Edvard Kardelj), Vladan Gajović (Koča Popović) i mnogi drugi. Narator je Tihomir Stanić.

(Kurir.rs / TV Ekran)

Bonus video:

01:59

SERIJA TOMA BIĆE VELIKO IZNENAĐENJE! Bjela napravio potpuno drugu priču koja nema veze sa filmom NOVI GLAVNI LIK JE TAJKUN?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja