MANDA JE DAN PRED SMRT BIO NA SNIMANJU "SELO GORI": Ovaj detalj u poslednjim epizodama popularne serije NIKO NIJE PRIMETIO
Foto: Printscreen

možda niste znali

MANDA JE DAN PRED SMRT BIO NA SNIMANJU "SELO GORI": Ovaj detalj u poslednjim epizodama popularne serije NIKO NIJE PRIMETIO

Kultura -

Sinoć je na zatvaranju festivala Filmski susreti u Nišu dodeljeno i posebno priznanje "Milorad Mandić Manda" za najbolju komičnu ulogu glumcu Slobodanu Bodi Nikoviću.

Milorad Mandić Manda
foto: Dado Đilas

Specijalna nagrada

Ovo priznanje sa imenom našeg velikog glumca, koji nas je napustio 2016, ustanovljeno je pre sedam godina, na inicijativu Radoša Bajića, a prvi laureat bio je Nikola Kojo.

Selo gori a baba se češlja
foto: Ustupljena fotografija

- Želja mi je da ova nagrada sačuva trajno sećanje na velikog glumca i komičara, našeg prerano preminulog Mandu. Bio je moj kolega i prijatelj. Dok smo deset godina snimali "Selo gori, a baba se češlja", često sam mu govorio da je nastavio niz najvećih komičara u srpskoj kinematografiji - Mije Aleksića, Čkalje i drugih. On je bio njihov dostojni sledbenik - rekao je ranije Bajić za Kurir.

"Selo gori a baba se češlja"

Milorad Mandić
foto: Pritnscreen

Inače, Milorad Mandić Manda će ostati zauvek urezan u srcima televizijske publike kao Milašin iz serije "Selo gori, a baba se češlja", uz čije zgode i nezgode i danas uživaju gledaoci Kurir televizije i RTS, gde se reprizira.

Dubler u poslednjim scenama

Mandić je preminuo 15. juna 2016. godine, a samo dan ranije bio je na setu ove serije. S obzirom na to da je do kraja snimanja bilo ostalo još nekoliko nedelja, produkcija je za dubliranje pojedinih scena u kojima je trebalo da se pojavi Milašin angažovala glumca Dubravka Jovanovića zbog njegove slične fizičke konstitucije.

Dubravko Jovanović
foto: Zorana Jevtić

I sinoć je bilo emotivno na letnjoj pozornici u Nišu, baš kao i prošle godine, kada je ovo priznanje dobila Olga Odanović, koja je upravo s Mandom igrada u "Selo gori, a baba se češlja".

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:36

Uloga Radojke u seriji Selo gori, a baba se češlja pomogla mnogim ženama na selu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track