ZAVRŠEN 10. KUSTENDORF KLASIK: Studenti iz Rusije pokupili sve nagrade, a porodica KUSTRUICA dodelila još 3 specijalna priznanja
Foto: Ustupljene fotografije

svečano

ZAVRŠEN 10. KUSTENDORF KLASIK: Studenti iz Rusije pokupili sve nagrade, a porodica KUSTRUICA dodelila još 3 specijalna priznanja

Kultura -

Jubilarni 10. festival klasične muzike Kustendorf klasik završen je u nedelju uveče na Mećavniku uz dodelu nagrada najboljim studentima muzike.

Prvo mesto i Zlatna matrjoška dodeljeni su Rahmanu Satijevu, vokalnom solisti, studentu Oremburškog državnog fakulteta umetnosti "L. i M. Rostropovič". Drugo mesto i Srebrnu matrjošku osvojio je Roman Sosnjin, pijanista, student Ruske muzičke akademije "Gnjesin", dok je Bronzana matrjoška dodeljena Vladislavu Minejevu, saksofonisti sa Akademije džeza Državne škole duvačkih instrumenata.

Kustendorf klasik
foto: Ustupljene fotografije

Dodeljena su i tri specijalna priznanja koja je nagradila porodica Kusturica. Priznanja su dobile dve violinistkinje s Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu Jovana Udović i Stojanka Pešić, kao i Zoja Penjkova, student violine Moskovskog državnog konzervatorijuma "P. I. Čajkovski".

O nagradama je odlučivao žiri koji su činili dirigent Mihail Golikov, direktorka Škole za muzičke talente iz Ćuprije Danijela Jović i kompozitor Aleksandar Sedlar.

Pre dodele nagrada, pred publikom na Mećavniku nastupio je mladi talentovani violončelista Petar Pejčić u pratnji umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" pod dirigentskom palicom Radeta Pejčića.

Kustendorf klasik
foto: Ustupljene fotografije

Osnivač festivala Emir Kusturica poručio je da Mećavnik treba da opstane kao pozornica za ono što se danas zove izuzetnim.

- Sve što je ovde sagrađeno građeno je sa idejom da će jednoga dana ovo selo da ispune mladi talentovani ljudi iz celog sveta - rekao je Emir Kusturica na zatvaranju festivala.

Emir Kusturica
foto: ATA images

Festival Kustendorf klasik zajednički je projekat Emira Kusturice i kompanije "Gaspromnjeft".

Kurir.rs

Bonus video:

11:59

FRULA JE NJENA LJUBAV! Koliko god bila talentovana i uporna Neda svoje znanje NE MOŽE da usavršava u Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track