BRANKO KOCKICA OTVARA NOVU SEZONU "DŽINOVSKOM TORTOM": U Pužu vas čeka bogat program tokom septembra
Foto: Damir Dervišagić

Lepo

BRANKO KOCKICA OTVARA NOVU SEZONU "DŽINOVSKOM TORTOM": U Pužu vas čeka bogat program tokom septembra

Kultura -

Pozorište "Puž" počinje novu sezonu tokom vikenda predstavom "Džinovska torta". Ovaj interaktivni pop-rok mjuzikl važi za "Puževu" najigraniju predstavu, još od prvog pozorišnog maratona iz 1980. godine u Domu sindikata. Od tada su uz poslastičara Branka i njegove šegrte odrastale generacije, a najmlađi će moći da vide kako sloga i drugarstvo mogu da pripitome čak i džina.

Zaneseni poslastičar, koga tumači čuveni Branko Kockica, pravi suviše velike kolače. Niko ne može ni da ih plati, a kamoli da ih pojede. Zato mu ne ide posao. Vrhunac je torta velika kao trafika. Srećom, pojavi se dobri džin, koji kupi tortu za grdne pare. Međutim, Branko se ne smiruje i objavljuje: "Sutra pravimo tortu veliku, ne kao trafika, nego kao soliter".

Dubravko Jovanović
foto: Zorana Jevtić

Glumačku ekipu, pored Kockice, čine i Iskra Brajović, Dubravko Jovanović i Marko Stojanović. Muziku je komponovao Oliver Mandić na stihove naših najvećih savremenih pesnika - Ljubivoja Ršumovića, Brane Crnčevića i Duška Radovića.

U susret 10. rođendanu ovaj teatar za najmlađe spremio je bogat program tokom septembra. Sledećeg vikenda biće izvedene predstave "Čarobni nos" (petak), "Gospodar pesme" (subota) i "Lepotica i Zverko (nedelja), a poslednji vikend u septembru rezervisan je za omiljeni komad mališana "Mačka u čizmama".

Kurir.rs

Bonus video:

00:59

OVO JE KONCERT DECENIJE Utisci publike nakon koncerta ZDRAVKA ČOLIĆA: Ovo nam je bio san! Na sceni je kao tinejdžer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track