SVE O SAGI RINGIŠPIL! Gaga Antonijević: Zbog serije koju radimo po romanu Jelene Bačić Alimpić rekonstruisaćemo Boljšoj teatar
Foto: Ana Paunković, Nemanja Nikolić, Vladimir Avramović

ekranizacija hit romana

SVE O SAGI RINGIŠPIL! Gaga Antonijević: Zbog serije koju radimo po romanu Jelene Bačić Alimpić rekonstruisaćemo Boljšoj teatar

Kultura -

Više od nedelje traje snimanje serije "Ringišpil", inspirisane istoimenim bestseler romanom Jelene Bačić Alimpić. Glavnu junakinju, talentovanu balerinu Anu Balint, tumači Nevena Nerandžić, a pored nje u podeli su Vjera Mujović, Slavica Vučetić, Sanja Moravčić, Miloš Vlalukin, Igor Đorđević, Ivan Zablaćanski i Marko Vasiljević.

serija Ringišpil, Marko Vasiljević
foto: Igor Stevanović

- Radili smo uglavnom stvari koji smo sami kreirali. Međutim, nekoliko godina već traju pregovori u vezi sa saradnjom s Jelenom Bačić Alimpić i ekranizacijom njenog bogatog književnog opusa. Nataša Drakulić je radila slične stvari pre "Ubica mog oca", a ja nikad. Roman je vrlo emotivan i očekujem da će naići na sjajne reakcije publike. Ukoliko serija dobro prođe, nastavićemo da snimamo i po njenim drugim romanima - kaže za Kurir jedan od kreatora ove priče Predrag Gaga Antonijević.

Predrag Gaga Antonijević
foto: Nenad Kostić

Pred autorima nije bio nimalo lak zadatak, jer zahteva rad u epohi od pre Drugog svetskog rata do naših dana.

- Morali smo da rekonstruišemo Boljšoj teatar. Najteže je bilo naći glumicu koja bi igrala balerinu. Uspeli smo da napravimo sve da se osećamo komforno. Dosta se radnje dešava u Rusiji. Serija je ženska priča i zato smo uveli dosta mladih glumaca. Nećemo u seriji videti Ruse. Rešili smo da ne radimo scene na ruskom jeziku, jer to nije važno za radnju - objašnjava srpski reditelj koji godinama živi u Holivudu.

serija Pevačica, Miloš Kodemo
foto: Promo

Ipak, ovu seriju režiraće Miloš Kodemo, koji je radio i "Pevačicu".

- Gledao sam da pomognem ekipi na nivou scenarija i da pomognem u montaži. U Kodema verujem i od fenomenalnog direktora fotografije postao je reditelj - zaključuje Antonijević.

Serija "Ringišpil" snimaće se na lokacijama koje se pominju i u romanu, na vojvođanskom salašu, u Beogradu, Budimpešti, Moskvi. Serija će imati osam epizoda, nastaje kao plod saradnje Telekoma Srbija i producentske kuće "Dandelajen prodakšens", a izvršnu produkciju potpisuje "Film danas". Premijerno prikazivanje je planirano za proleće 2024. godine. Inače, roman "Ringišpil" prodat je u više od 220.000 primeraka.

Kurir.rs

Bonus video:

01:18

IZA SCENE NA SNIMANJU DARE: Glumica ZAVRŠILA sa PRELOMOM ruke! Ana Lečić OTKRILA sve DETALJE (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track