"KAO JEŽ DIGLI SMO ODBRANU I ZATVORILI U SVOJU LJUŠTURU" Dragičević: Tekst je pisan pre 100 godina, a i danas SE MOŽEMO PRONAĆI!
Foto: Nebojša Babić

"bolest mladosti"

"KAO JEŽ DIGLI SMO ODBRANU I ZATVORILI U SVOJU LJUŠTURU" Dragičević: Tekst je pisan pre 100 godina, a i danas SE MOŽEMO PRONAĆI!

Kultura -

Predstava "Bolest Mladosti" na scenu dovodi mlade studente medicine, koji se suočavaju sa izazovima građanskog života, osećajem izgubljenosti mladosti i cinizmom savremenog društva. Njihova borba sa mladošću prikazana je kroz dramatičan okvir, gde se sami suočavaju i samouništavaju, stvarajući još mračniji svet i iluziju spasenja.

Miodrag Dragićević
foto: Kurir tv

Miodrag Dragićević, mladi glumac koji igra u predstavi, govori o aktuelnosti teksta i kako se njegova poruka može preslikati na današnje društvo.

- Dosta je zanimljivo da je tekst pisan pre skoro 100 godina, a potpuno može da se preslika na ovo današnje doba, što znači da se apsolutno ništa nije promenilo u smislu odnosa ljudi, stanja mladih ljudi tokom adolescencije - kaže Dragićević.

Predstava, iako smeštena u drugačiji vremenski kontekst, uspeva da dotakne suštinske probleme sa kojima se mladi suočavaju danas. Dragićević dodaje:

- Ovo će biti predstava koja će omogućiti mladima da se prepoznaju i da razmotre važne teme poput nedostatka empatije, ljubavi i autentičnog kontakta u današnjem svetu.

02:42

PREDSTAVA BOLEST MLADOSTI U JUGOSLOVENSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU

Nedostatak prave komunikacije, otuđenost, i preplavljenost informacijama postali su izazovi sa kojima se mladi suočavaju u današnjem digitalnom dobu.

- Mislim da smo se nekako iz tog prirodnog, da čovek krene kao jež da podiže svoju odbranu i da se zatvara u svoju ljušturu - ističe Dragićević.

Predstava "Bolest Mladosti" pruža priliku mladim ljudima da razmisle o ovim temama i potraže načine kako da se nose sa izazovima današnjeg društva. Predstava će uskoro imati premijeru u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, pružajući publici mogućnost da se duboko zamisle nad temama koje obrađuje.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:30

Izvedena predstava po motivima pesama Šabana Šaulića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track